01.07.2011

Triunghiuri cu cascaval






Aveam pofta de ceva bun si rapid dar nu vroiam sa fie dulce,asa ca am dat o raita pe blogul Laurei Adamache (care admir foarte mult blogul ei si cel mai mult retetele ei)si am gasit aceste bunatati super delicioase.(cu mici modificari)Iti multumesc muult pentru reteta Laura,sunt grozave.
 Avem nevoie de:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 280 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- cascaval pentru umplutura
- suc de rosii
- susan,mac(optional)
In vasul de la robot adaugam faina,sarea,zaharul si uleiul.Separat amestecam drojdia cu putina apa.O adaugam si pe aceasta in compozitia de faina.Se lasa sa se amestece bine pana se obtine un aluat nelipicios.
Acest aluat il lasam la dospit timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa o ora,il intindem pe masa de lucru si formam un dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm apoi taiem patratele si punem cascavalul razuit sau branza.
Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu degetele sau cu o furculita.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,ungem fiecare triunghi cu suc de rosii si presaram cascaval ras.
 Le dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sunt pufoase,delicioase si aromate cu un gust intens de cascaval.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Anonim10:54

    Le.am incercat de multe ori, sunt absolut delicioase. Multumesc foarte mult pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *