26.02.2013

Cotlete de porc cu varza de Bruxelles si cartofi








O mancare buna,consistenta,hranitoare pentru toti membri familii care se strang de regula la masa de duminica.
Avem nevoie de:
- 200 gr varza de Bruxelles
- 800 gr cartofi
- 1 ceapa
- 2 linguri untura topita
- sare,piper
- 4 cotlete de porc 
- 1 lingura de mustar de Dijon
- 150 ml supa de carne
- 200 nl smantana pentru gatit 30%
- 100 gr cascaval ras
Varza de Bruxelles se opareste 3 minute in apa clocotita.Se scurge apoi se lasa sa se raceasca.Se decojesc cartofii si se taie felii.Se curata ceapa si se taie rondele.Se asaza intr-o forma de sufleu verzisoarele de Bruxelles,cu cartofi,ceapa si untura.Se sareaza,se pipereaza si se repartizeaza uniform in forma.
 Se incinge cuptorul la 200 C.Se sareaza si se pipereaza carnea.Se unge cu mustar si se asaza in forma peste legume.Se presare jumatate din cantitatea de cascaval deasupra.
Se bate smantana cu supa si se toarna in forma.
Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 70 minute la cuptor.Cu 10 minute inainte de a fi gata,se indeparteaza folia de deasupra,Se presara cascaval si se coace in continuare.
Este delicioasa si satioasa!
Pofta buna!

Musaca de vitel








Un fel principal satios pentru masa de weekend si de ce nu si cea din timpul saptamanii!

Avem nevoie de
- 1 kg cartofi
- 200 gr mozzarella
- 150 ml lapte
- 1/4 pachet unt
- sare
Pentru sos:
- 500 gr carne de vitel
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 lingura cu pasta de rosii
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- oregano,sare,piper
Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.Dupa fierbere se scurge apa si se zdrobesc bine impreuna cu untul si laptele punandu-l treptat pentru a obtine un piure cremos.Carnea o calim in ulei pana ce scade toata zeama formata.Punem usturoiul pisat,pasta de tomate dizolvat in 50 ml apa si rosiile in bulion.
Adaugam sare,piper si oregano dupa gust si lasam pe foc sa fiarba 20-30 minute sau pana ce capata o consistenta.Ungem o tava de yena potrivita (20/32 cm) asezam un strat de sos rosu,unul de piure,cateva felii de mozzarella si repetam pana terminam ingredientele.
Dam la cuptorul incins pana ce musacaua capata o culoare aurie.
Se serveste cu salata verde sau muraturi de iarna.

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *