24.05.2011

Ciorba Luscos


In ardeal toata lumea cunoaste aceasta ciorba de varza care se numeste ,,luscos'' si care denumirea vine din ungureste.Este o ciorba tare delicioasa mai ales daca are prin ea afumatura si smantana.
Avem nevoie de:
- 1 varza dulce
- cimbru,marar,foi dafin,sare
- 200 ml bulion sau 2 linguri pasta rosii
- 1 ciolan dezosat afumat
- 1 morcov,albitura
- 1 ceapa verde
- 5 linguri ulei
- 1 lingura faina
Taiem varza fidelute.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.Ceapa se taie marunt.Intr-o oala punem apa iar cand incepe sa fiarba punem morcovul,albitura,ceapa si ciolanul afumat.Adaugam si varza taiata,potrivim de sare si o lasam sa fiarba pana cand vazrza este moale si ciolanul este fiert.(eu am pus in oala supresiune,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult timp)
Separat facem un rantas din ulei si faina amestecand continuu timp de 3-4 minute.
Se ia cu polonicul din ciorba si se amesteca rapid in rantas(aveti grija sa nu va ardeti,fiind foarte fierbinte uleiul+faina)Sau puteti sa-l lasati sa se raceasca putin dupa care adaugati in ciorba amestecand repede pentru a nu se face cocoloase.Adaugam bulionul,cimbrul,foaia de dafin si mararul tocat.
Ciorba se serveste cu smantana,iar daca va place si un strop de otet.(mie una imi place foarte mult)Si nu trebuie sa lipseasca ardeiul iute.Myaaamyyy ce bunatate!
Pofta buna!E delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *