LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20110223

PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE


Avem nevoie de:
- 2 oua
- 4 linguri de miere 
- 6 linguri de ulei
- 10 linguri de lapte
-300 gr zahar tos
- faina cat cuprinde
 Se amesteca toate ingredientele,se pun pe foc mic si se amesteca continuu cu telul pana capata o culoare maronie.
 
Se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde(eu am pus aproximativ 1 kg)
 
 
Se lucreaza repede si se imparte coca in patru parti egale.
Se intind 4 foi care se coc separat pe dosul unei tavi presarata cu faina.
Se procedeaza la fel cu fiecare foaie.
Apoi fiecare foaie se curata de faina care se pune si se prepara crema.
Pentru crema avem nevoie de:
- 1 l jum de lapte
- 30 lingurite gris
- 250 gr margarina sau unt
- 50 gr zahar sau dupa gust
- es vanilie,zahar vanilat,coaja rasa de la o lamaie
Punem la foc laptele,adaugam zaharul,iar cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie si grisul.Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.Se raceste,apoi adaugam margarina sau untul,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Pe prima foaie intindem un strat subtire de gem(de care doriti,eu am pus gem de gutui,dar merge foarte bine si gemul de prune) apoi intindem un strat de crema,iar foaie si din nou gem si continuam asa pana se termina foile si crema.
Deasupra prajiturii se presara zahar pudra.Se lasa la rece pana a doua zi pentru inmuierea foilor.
 
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Anonim21:02

    Faina se adauga cat e fierbinte sau se lasa sa se raceasca intai?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Daca este foarte fierbinte o lasi 5 minute sa se racoreasca si apoi adaugi faina.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Anonim06:05

    CUM DE NU PUNETI NICI UN OU ? IN RETETA MEA AM 1 OU,IAR LA PRAJITURA ALBINITA TOT 1 OU . AICI IN RETETE NU ESTE. E UN SECRET / IES MAI MOI FOILE FARA OU ?

    RăspundeţiȘtergere
  4. Si in reteta mea exista ou.La fel si la prajitura albinita.Se vede chiar si in poza cu ingrediente.O zi placuta.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Anonim04:51

    Pentru a putea lucra mai bine cu foile, cu miere de albine,in timp ce intinzi o foaie pe dosul tavii,celelalte le pui intr-un vas care la randul lui vine asezat peste o oala cu apa clocotita ,eventual poti pune si un capac dar intors ,nu ca si cand ai vrea sa fierbi apa,sper ca s-a inteles ceva de aici..

    RăspundeţiȘtergere

Onlinebutton