04.08.2011

Chec cu dovlecel (Zucchini Bread)

Acest ingredient ''dovlecelul'' poate neasteptat pentru unii intr-o prajitura,dovlecelul (zucchini) ofera acestui chec un gust deosebit,o textura densa,umeda,care il pastreaza proaspat timp indelungat.Provenit din america,simplu de facut,cu ingrediente care nu sunt lipsite din casa si foarte gustos.
Avem nevoie de:
- 3 oua
- 1 cup  ulei (200 ml)
- 1 1/2 cupe zahar (250 gr )
- 2 cupe dovlecel razuit (2 buc medii)
- 3 cupe faina (300 gr)
- 1 tsp sare (1 lingt rasa)
- 1 tsp praf de copt (1 lingt )
- 1 tsp bicarbonat de sodiu (1 lingt )
- 3 tsp scortisoara (3 lingt)
- 1-2 fiole esenta de vanilie
Eu am folosit masura la ingrediente cu cupele acestea:
Pentru cine nu are cupele respective,am scris in paranteza gramajele.
Pentru inceput batem ouale spuma impreuna cu esenta de vanilie.Dovlecelul il curatam de coaja si il razuim pe razatoarea mica.Intr-un bol amestecam zaharul cu uleiul pana se omogenizeaza compozitia (aprox 5 minute).Apoi introducem ouale batute spuma in compozitia de ulei+zahar si batem cu mixerul cca 5-10 minute.
Separat amestecam ingredientele uscate:faina,praful de copt,sarea,bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
Toate acestea le adaugam lingura cu lingura in compozitia cu oua.
Adaugam si dovlecelul razuit si amestecam bine.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o forma de chec si se da la cuptor mediu timp de 50-60 minute sau pana este copt verificand cu betisorul de lemn.
Cand este gata se raceste absolut complet inainte de taiere.

Se pasteaza foarte bine timp de cateva zile invelindu-l intr-o folie de naylon.Ramane proaspat si aromat chiar si dupa 4-5 zile.
Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *