20110613

Socata

Aroma racoritoare si dulce-acrisoara a socatei nu poate sa nu fie pe placul tuturor. Pe langa gustul aromat, sucul de soc are si numeroase proprietati terapeutice, fiind un medicament recomandat in lupta cu infectiile urinare sau renale,in combaterea constipatiei, abceselor, arsurilor, infectiilor pulmonare, afectiunilor cailor respiratorii, gripei, tusei, astmului bronsic, tuberculozei, rujeolei, scarlatinei.Socata se prepara cu usurinta de catre oricine.
 Avem nevoie de:
- 5 flori de soc
- un borcan de 5 litri apa
- 500 gr zahar
- 2 lamai
- 1 lingura de orez(cand te grabesti,sa fermenteze mai repede)
Se spala bine florile de soc prin scufundare intr-un castron cu apa.
Intr-un borcan de 5 litri se adauga zaharul,o lamaie stoarsa si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul.Dupa care adaugam florile de soc,lamaia taiata rondele si orezul.
Se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se scoate pe balcon la soare.In fiecare zi amestecam in borcan dimineata si seara si gustam.Cand a ajuns la aciditatea dorita se strecoara socata si se pastreaza in sticle tinandu-se la frigider.Se serveste rece.
Este o bautura racoritoare si sanatoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...