10.09.2014

Cookies cu morcovi

Simple,rapide,crocante sau moi si delicioase.


Avem nevoie de:
- 115 gr faina integrala
- 90 gr fulgi ovaz
- 60 gr seminte de floarea soarelui sau nuci prajite
- 1/2 pach praf de copt
- un sfert lingurita sare
- 50 gr stafide
- 100 gr morcovi ras
- 100 gr miere
- 100 ml ulei
- 1 fiola esenta vanilie
Amestecam ingredientele uscate si le lasam deoparte.Ingredientele lichide se amesteca apoi inglobam cele uscate in cele lichide.
Amestecul obtinut se fac bilute sau se ia cu lingurita si se pun intr-o tava apoi se dau la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute.Daca le vrei mai moi se lasa doar 10-12 minute,iar pentru a fi mai crocante se lasa 15-20 min.
Delicioase!

08.09.2014

Tort inghetat de capsune



Aceasta capodopera inghetata l-am facut cu ceva timp in urma insa nu reusisem sa-l postez.Este un tort delicios si binevenit in zilele calduroase de vara.Se poate prepara si cu zmeura si ciocolata cu menta.


Pentru crema de inghetata:
- 400 gr capsuni
- 1 litru inghetata de vanilie
- 100 gr ciocolata alba
Pentru ornat:
- 200 gr capsuni
- 300 gr napolitane sau biscuiti trasi in ciocolata
- cateva fire de menta proaspata
Inghetata de vanilie se lasa sa se topeasca intr-un castron mare.Intre timp radem ciocolata.Spalam capsunele si le taiem bucati.Ambele se amesteca in masa de inghetata.

Imbracam o forma de tort (eu am ales o forma inimioara) in folie.Introducem jumatate din compozitie si nivelam.Acoperim cu biscuiti sau napolitane cu ciocolata.


Asezam deasupra restul de inghetata cu ciocolata si capsune si nivelam din nou.Forma o acoperim cu folie,o asezam in congelator si o tinem peste noapte.Tortul de inghetata se asaza intr-o forma de blat si se lasa putin sa se dezghete.Indepartam apoi marginea laterala a formei si desprindem folia.Asezam tortul pe un platou.Pentru ornat,se spala capsunele,se curata de codite si se taie felii.Ornam tortul cu capsune si biscuiti sau napolitane trase in ciocolata.Plasam cateva fructe de jur imprejur,asezam cateva frunzulite de menta proaspata. si radem ciocolata alba.

Atunci cand doriti sa taiati felii dintr-un tort de inghetata trebuie sa tineti minte ca inainte de a taia,este bine sa introduceti cutitul in apa fierbinte!Nu serviti tortul chiar inghetat,nu veti mai simti aroma.Este mult mai gustos si mai sanatos sa il lasati sa se dezghete putin,in jur de 15 minute.Astfel el isi va desfasura intreaga aroma asupra papilelor gustative.

Delicios!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *