07.06.2011

PALMIERI

Uitandu-ma pe net am dat peste deliciosii palmieri care mi-au tras cu ochiul si de care nu m-am putut abtine sa nu-i prepar si eu mai ales ca sunt atat de usor de pregatit.Sunt deliciosi,crocanti numai buni de mancat.
Avem nevoie de:
- 500-800 gr aluat de foietaj congelat
- 30 de linguri zahar alb/brun
- 2 linguri cacao
- 1/2 lingurita scortisoara
- 70 gr unt

 Aluatul de foietaj se decongeleaza si apoi se desface. Toata suprafata acestuia se unge cu jumatate din cantitatea de unt moale (il folosim in cantitate atat de mica pentru ca vrem doar sa faca priza restul ingredientelor pe care le adaugam).
Intr-un bol se amesteca 20 linguri zahar brun sau alb cu scortisoara si cacao.Jumatate din cantitatea rezultata se presara pe toata suprafata aluatului uns cu unt.
Cu sucitorul se trece usor peste aluat pentru a lipi zaharul de aluat(nu se intinde aluatul)Peste aluat se intinde o folie alimentara dupa care intoarcem cu grija aluatul pe partea cealalta.
Se unge cu restul de unt ramas,se presara zaharul si se preseaza usor cu sucitorul.Acum se ruleaza aluatul cu partea mai lata inspre interior pana la jumatate,apoi din partea cealalta venind tot spre interior.Iata pozele ca sa intelegeti mai bine.
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit se taie rondele de grosimea unui deget si se dau prin cele 10 linguri de zahar simplu.
Se aseaza pe o tava tapetat cu hartie de copt la o distanta considerabila intre ei pentru ca se vor mari.
Se dau la cuptorul incins (flacara mare) timp de 10-12 minute stand cu ochii pe ei.In functie de cuptorul fiecareia ei sunt gata marepede sau mai tarziu.Iata cum trebuie sa arate:
Sunt crocanti,simpli si deliciosi.
 Pofta buna! 
Sursa:Lumea Laurei

Un comentariu:

  1. Cat de bine arata, si sunt deliciosi! Imi place mult! O zi cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *