26.03.2012

Prajitura Tosca


Avem nevoie de:
- 8 oua
- 150 gr zahar + 6 linguri pentru crema
- 50 gr nuca cocos
- 100 gr mac
- 4 linguri faina
- 1 plic budinca vanilie
- 300 gr margarina rama/unt
- 250-300 gr biscuiti cu cacao
- 300 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 100 gr ciocolata amaruie
- 25 ml frisca lichida
Pentru blat batem albusul spuma impreuna cu zahar dupa care adaugam nuca de cocos si macul.
 Se amesteca foarte usor pana se incorporeaza, apoi adaugam faina treptat (lingura cu lingura) si praful de copt pe care l-am stins cu zeama de lamaie.
Compozitia de albusuri o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute la foc mediu.Dupa coacere se lasa la racit.
Galbenusurile le batem spuma cu mixerul impreuna cu cele 6 linguri de zahar tos pe care il putem pudra ca sa se topeasca mai repede.
Adaugam praful de budinca ....
.... urmand apoi laptele ...
 ... si il amestecam usor pentru a nu ne stropi.
Castronul il punem pe baie de aburi si il lasam pana se ingroasa amestecand continuu.
Crema de galbenusuri se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina sau untul.Pentru a nu se taia crema,margarina se amesteca intai cu mixerul apoi se adauga treptat (si nu toata odata) din crema de galbenusuri.
Intindem crema peste blatul racit ...
... urmand apoi biscuitii cu cacao ...
... iar peste biscuiti se intinde ciocolata amaruie topita cu putina frisca lichida.
Se lasa la rece peste noapte dupa care o  puteti taia ca apoi sa o savurati cu mare poftaa.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. mmm imi dau seama cit de delicioasa e, mi-a fost dor de tine!
    Va pupik pe voi :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce draguta esti tu!Si mie mi-a fost dor de tine,de cuvintele tale!
    Pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *