19.04.2014

Briose cu Ricotta





Delicioase, pufoase si usor de facut aceste briose negricioase sunt ideale langa o cana de lapte pentru micul dejun.
Avem nevoie de:
-200 gr faina
-120 gr zahar
-30 gr cacao
-1/2 praf copt
-80 ml ulei
-75 gr iaurt
-125 ml lapte
-1 ou
-coaja rasa de portocala
-esenta de vanilie
-o cutie branza ricotta-250gr
Ingredientele lichide se amesteca.
Dupa omogenizare se inglobeaza in ingredientele uscate.
Branza se amesteca cu doua linguri de zahar,esenta de vanilie si coaja rasa de la o portocala.
Asezam hartie in forma de briose si punem o lingura de crema neagra, urmata apoi de o lingura de branza.
Mai adaugam inca o lingura de crema neagra dupa care introducem tava in cuptor la foc mediu.
Dupa scoaterea brioselor din cuptor se lasa la racit apoi se servesc cu mare pofta.
Pofta buna!

Cuburi cu nuci

Acaste cuburi cu nuca pe cat e de simpla pe atat e de delicioasa. Merge perfect in zilele calduroase de vara deoarece se pregateste fara cuptor.
Avem nevoie de:
-400gr piscoturi
-toping de ciocolata nesquick
-450gr branza ricotta
-50 gr pudra
-1/2 plic gelatina 
-40 gr nuci macinate
-un plic praf budinca de ciocolata
-coaja rasa la o portocala
-500ml lapte
-250ml frisca
-22 jumatati de nuci
-150 gr zahar.
Intr-o oala cu fundul gros se pune 250 gr zahar si se topeste la foc mijlociu.Se tapeteaza cu hartie de copt o tava, iar fiecare bucata de nuca se cufunda in zaharul caramelizat. Se lasa sa se intareasca.
Se tapeteaza cu hartie de copt laturile si fundul unei tavi.Se aseaza piscoturile si se toarna deasupra un strat uniform de toping. 
Intr-un castron se amesteca ricotta cu zahar apoi se adauga gelatina dizolvata, coaja rasa de portocala si nucile macinate. Se mixeaza si se repartizeaza pe piscoturi. Se da la frigider cca 3 ore. 
Se prepara budinca potrivit indicatilor de pe ambalaj.Separat se bate frisca si se incorporeaza treptat in budinca. Se spriteaza deasupra desertului fasii.
Se taie cuburi si se decoreaza cu nuci caramelizate.
Pofta buna!

Buchet de trandafiri dulci





Acest aranjament spectaculos l-am facut cu ocazia zilei de 8 Martie. 

Se pregatesc briose de orice fel. Eu am facut briose cu zucchini.Pentru imbracarea brioselor, avem nevoie de un dui in forma de stea curbata. Umplem poşul cu crema de ciocolata albă, frişca şi colorant.Tinem poşul chiar in centrul unei briose si aplicand o presiune constanta şpriţăm crem cu miscări circulare, îndreptîndu-ne dinspre interior inspre exterior.Cand ajungem la marginile briosei îndepărtam rapid duiul pentru a obtine un aspect final plăcut(putem acoperi această mică portiune cu frunze). Cautăm un ghiveci mic in care asezăm o minge de polistiren invelită intr-o hartie verde. Apăsăm mingea in ghiveci avand totuşi grijă ca mare parte din ea să rămană in afara ghiveciului.Intepam fundul fiecarei briose cu o frigare de lemn,apoi punem prajiturile deoparte.Înfigem prima frigare in varful mingii.Lăsăm la vedere cc 4cm. Fixăm briosa pe ea. Continuăm sa introducem prajiturile pe ele aşezandu-le cat mai aproape unele de celelalte pană cand intreaga minge este acoperită.
Legăm o fundă in jurul ghiveciului.
Servim desertul in decurs de 1-2ore de la asamblare.

Chec cu banane



Avem nevoie de:
- 3 oua
- 200 ml ulei
- 150 gr zahar
- 3 banane medii
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 jumatate de plic praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 3 lingurite rase scortisoara
- 3 vanilii
- 50- 100 gr nuci tocate grosier
Batem ouale impreuna cu zahar pana devine spuma.Turnam ulei putin cate putin batand cu mixerul.
Ingredientele uscate amesteca int-un bol.
Inglobam ingredientele uscate in compozitia de oua.La sfarsit se adauga bananele pisate.
Dupa preferinta se poate adauga si nuci.Compozitia astfel obtinuta se pune in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se pune la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute.Dupa racire se poate taia felii.
Este un chec super delicios!

Prajitura cu mere,bezea si crema de vanilie

Racoroasa si super delicioasa! 

Avem nevoie de:
- 1,5- 2 kg mere
- 200 gr unt
- 300 gr biscuiti
- 6 albusuri
- 5oo ml lapte
- 6 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie
Pentru inceput curatam merele si le dam pe razatoarea mare.Daca doriti puteti pune zahar si scortisoara dupa gust.Intr-o tava asezam hartie de copt apoi intindem un pachet de unt moale pe toata suprafata.Deasupra untului asezam stratul de biscuiti zdrobiti.Presam usor cu palma.
Merele razuite se asaza pe stratul de biscuiti si se da la cuptor la foc mic.Lasam la foc mic pana terminam de pregatit crema de vanilie.
In acest timp pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet.Apoi scoatem tava de la cuptor si intindem budinca de vanilie.
Dam din nou tava la cuptor la foc mic pana terminam de batut albusul.In acest timp batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar.Scoatem din nou tava de la cuptor si asezam albusurile batute spuma.Putem orna cu spritul sau putem face tepi cu lingura.
Dam tava din nou la cuptor si o lasam pana se rumeneste frumos bezeaua.
Dupa racire se taie prajitura in bucati si se serveste cu mare mare poftaa.
Pofta buna!

18.04.2014

Prajitura cu mere si bezea

Este o prajitura usoara,racoroasa si foarte delicioasa!


Avem nevoie de:
- cca 2 kg de mere
- 5 oua
- 150 gr zahar+5 linguri 
- 180 ml ulei
- 125 ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 1/2 plic praf de copt
- faina cat cuprinde ca si la chec
Se curata merele de coaja,se dau pe razatoarea mare si se calesc la foc mic.
Separam ouale.Galbenusurile le amestecam cu zahar pana se albesc.Se adauga uleiul putin cate putin apoi apa clocotita turnata usor si mixand rapid.
 Adaugam drojdia (cand compozitia este calduta) si praful de copt.Se incorporeaza faina atat cat este necesar ca aluatul sa curga.
 Compozitia se pune in tava si se da la cuptor pentru 10 minute la foc mediu.
Scoatem tava de la cuptor si asezam merele calite.
Se introduce din nou la cuptor si se coace la 180 C.Inainte sa fie gata cu 5-10 minute,se scoate din cuptor si se repartizeaza deasupra merelor bezeaua care a fost facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar.Pentru un aspect mai frumos se fac linii serpuite cu furculita.Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie.

Tort cu zmeura si crema de vanilie



Avem nevoie de:
- 1 pandispan de tort
- 250ml frisca
-2 linguri zahar pudra
-bombonele colorate
-2 foi gelatina
-200ml frisca
-100gr mascarpone
-3 linguri lichior de tiramisu
-4 linguri zahar pudra
-2 foi gelatina
-1 plic crema de vanilie 
-400 ml lapte
-3 foi gelatina
-700gr zmeura decongelata
-100gr zahar
Se pregateste un pandispan de tort de marimea 24cm. Gelatina se pune in apa rece.Frisca o incalzim la foc mic apoi o luam de pe foc si  adaugam gelatina lasand-o sa se dizolve. Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra.Inglobam mascarpone in crema de frisca.
Pentru crema de vanilie se inmoaie gelatina in apa rece.Pregatim crema de vanilie din plic dupa instructiunile de pe pachet. Dupa ce s-a inmuiat gelatina o inglobam in crema de vanilie amestecand bine.Pentru jeleu se inmoaie din nou gelatina in apa rece, punem pe foc 350 gr zmeura, zaharul si 300 ml apa.Le lasam 5 minute sa fiarba la foc mic.Apoi pasam intr-un blender si trecem sosul format printr-o strecuratoare cu ochiurile mici pentru a indeparta semintele. Gelatina o inglobam in sosul cald de zmeura. Amestecam bine compozitia si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru ansamblarea tortului procedam astfel: Punem crema de frisca, o nivelam apoi se pune si  crema de vanilie.
Peste crema de vanilie se aseaza un rand de zmeura apoi jeleul de zmeura.
Deasupra jeleului de zmeura se aseaza blatul de pandispan.
Se preseaza usor si se da la frigider peste noapte.Inainte de servire se rastoarna forma pe un platou.Batem frisca ramasa si se orneaza dupa preferinte.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *