17.09.2012

Patratele cu lamaie


O prajitura, racoroasa,crocanta la exterior si pufoasa la interior,simpla si super aromata.

Avem nevoie de:
Pentru o tava de 27/17
- 175 gr unt moale
- 140 gr zahar fin
- 140 gr faina
- 50 gr migdale macinate
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract vanilie
- sucul de la 3 lamai si coaja de la 2 lamai
- 200 gr zahar brun
Untul se bate cu zahar fin apoi se adauga ouale.
Peste oua punem migdalele.
Peste migdale se pune coaja rasa de la 2 lamai si sucul de la o jumatate de lamaie.
 Adaugam faina,praful de copt,extractul de vanilie si amestecam pana obtinem o compozitie fina.
 Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
 Se raceste pe un gratar ...
... si apoi se taie in patratele.
 Sucul de lamaie se pune intr-un bol, iar zaharul brun intr-un alt bol.Cu o miscare foarte rapida fiecare bucata de prajitura se cufunda pe toate partile in sucul de lamaie,
apoi se tavalesc prin zahar.
Se pun pe un gratar pentru a se odihni si pentru a prinde o crusta.
Pofta buna!

Bomboane din biscuiti si magiun


Avem nevoie de:
- 500 gr biscuiti
- 400 gr magium de prune
- 100 gr unt moale
- esenta rom (optional)
- 50 gr nuca macinata sau taiata bucatele (optional)
- nuca de cocos,cacao,nuca macinata,migdale macinate etc...
Biscuitii se dau prin robot apoi se amesteca cu magiun de prune,esenta rom,nuca si untul care a fost lasat la temperatura camerei.Se obtine o pasta destul de groasa din care modelam bilute ...
 .... si apoi le tavalim prin nuca de cocos sau cacao sau nuca macinata ...., eu am avut de aceasta data doar nuca de cocos si cacao.
Se pot servi imediat.Sunt delicioase!!!
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *