05.08.2011

Crochete cu cascaval si mac






Aceste crochete cu cascaval si mac sunt o gustare super crocanta numai bune de rontait in orice loc si in orice moment.Se prepara foarte rapid dar si de mancat se mananca tot atat de rapid la cat sunt de delicioase!Sursa:Lumea Laurei cu mici modificari.
Avem nevoie de: 
- 1 pachet aluat de foietaj
- 1 ou batut
- 3 linguri de mac
-5 linguri cascaval razuit
In primul rand dezghetam aluatul de foietaj.Dupa dezghetare aluatul se intinde pe masa de lucru.Oul il batem cu putina sare si apoi cu o pensula intindem pe toata suprafata aluatului.
Razuim  cascavalul apoi presaram peste ou.Puteti pune cascaval cat doriti mai mult sau mai putin.Cu palma se batatoreste usor cascavalul pentru a se lipi de aluat.
Intoarcem aluatul pe partea cealalta si se procedeaza la fel ca mai sus,adica intindem ou batut apoi in loc de cascaval presaram mac.Se batatoreste din nou cu palma pentru a face priza.
Urmatorul pas este sa taiem aluatul in fasii subtiri.Cu cat sunt mai subtiri cu atat sunt mai crocante.Eu prima tava le-am pus putin mai groase dar mult mai bune sunt daca sunt taiate mai subtiri.
Fasiile astfel taiate se rasucesc apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins la foc mare pentru 15-20 minute sau dupa preferinta fiecaruia mai putin rumenite sau mai mult.
Sunt absolut delicioase!

Pofta buna!

Castraveti murati cu pikant fix

O metoda rapida si foarte usoara de a pune castraveti la murat pentru iarna.De cand am dat de acest pikant fix pentru muraturi tot mereu pun cu ''el''castravetii pentru iarna.Pe langa faptul ca se pun rapid,sunt gustosi si se pastreaza foarte bine,castravetii raman tari iar apa ramane mereu limpede exact ca si cei din magazin. 
 Avem nevoie de:
castraveti de 8-10 cm 
- 1 plic pikant fix dulce-acrisor
- otet,zahar,apa

Pentru inceput spalam castravetii foarte bine apoi ii aranjam in borcane.Castravetii mei au fost ceva mai mari.
Intr-o oala mai mare punem continutul unui plic amestecat cu 1,75 litri apa, 300 ml otet ( 9%) si 150 gr zahar.Compozitia obtinuta se pune la fiert 3-5 minute,amestecand continuu.
Dupa fierbere se mai poate adauga otet sau zahar dupa preferinta fiecaruia (mai dulce sau mai acru).Turnam compozitia fierbinte peste castraveti in borcane apoi sigilam.
Borcanele sigilate nu necesita sterilizare.Dupa racire pastram borcanele la loc racoros,ferit de lumina.Rezista cativa ani in camara.

04.08.2011

Chec cu dovlecel (Zucchini Bread)

Acest ingredient ''dovlecelul'' poate neasteptat pentru unii intr-o prajitura,dovlecelul (zucchini) ofera acestui chec un gust deosebit,o textura densa,umeda,care il pastreaza proaspat timp indelungat.Provenit din america,simplu de facut,cu ingrediente care nu sunt lipsite din casa si foarte gustos.
Avem nevoie de:
- 3 oua
- 1 cup  ulei (200 ml)
- 1 1/2 cupe zahar (250 gr )
- 2 cupe dovlecel razuit (2 buc medii)
- 3 cupe faina (300 gr)
- 1 tsp sare (1 lingt rasa)
- 1 tsp praf de copt (1 lingt )
- 1 tsp bicarbonat de sodiu (1 lingt )
- 3 tsp scortisoara (3 lingt)
- 1-2 fiole esenta de vanilie
Eu am folosit masura la ingrediente cu cupele acestea:
Pentru cine nu are cupele respective,am scris in paranteza gramajele.
Pentru inceput batem ouale spuma impreuna cu esenta de vanilie.Dovlecelul il curatam de coaja si il razuim pe razatoarea mica.Intr-un bol amestecam zaharul cu uleiul pana se omogenizeaza compozitia (aprox 5 minute).Apoi introducem ouale batute spuma in compozitia de ulei+zahar si batem cu mixerul cca 5-10 minute.
Separat amestecam ingredientele uscate:faina,praful de copt,sarea,bicarbonatul de sodiu si scortisoara.
Toate acestea le adaugam lingura cu lingura in compozitia cu oua.
Adaugam si dovlecelul razuit si amestecam bine.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o forma de chec si se da la cuptor mediu timp de 50-60 minute sau pana este copt verificand cu betisorul de lemn.
Cand este gata se raceste absolut complet inainte de taiere.

Se pasteaza foarte bine timp de cateva zile invelindu-l intr-o folie de naylon.Ramane proaspat si aromat chiar si dupa 4-5 zile.
Delicios!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *