06.09.2011

Compot de nectarine

Compotul de nectarine este delicios mai ales atunci cand este facut in casa.In zilele friguroase cand ti-e pofta de fructe le poti gasi sub forma de compot.Sunt foarte bune pentru tarte si alte prajituri.
Avem nevoie de:
- nectarine
- zahar
- apa
Se aleg nectarinele mai tari se spala se taie in jumatati se inlatura samburii si se aseaza in borcane bine spalate.Eu am pus si jumatati si sferturi.
 Punem apa in borcan nu foarte plin apoi il rasturnam intr-o oala si punem 5 linguri de zahar la un borcan.(se poate pune si mai putin daca nu doriti asa dulce max. 3 linguri/borcan)Amestecam compozitia pana se topeste tot zaharul apoi il punem peste fructe.
Borcanele le punem la fiert intr-un vas  incapator cu apa rece(apa sa fie pana la capac) iar pe fundul vasului se aseaza un prosop pentru a evita plesnirea borcanelor.Le lasam sa fiarba cca 20-25 minute din momentul fierberii.
Cand sunt gata se scot borcanele din vas,se pun cu gura in jos si se pastreaza intr-o patura pana la racire dupa care le depozitam in camara.
Se serveste rece sau incalzit,in functie de preferinte!

3 comentarii:

  1. Am facut dar tot mai trebuie sa fac, ca tare bun mai este! Arata super! Pupici si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim11:59

    Am de toate in afara de borcane! Cum nu intentionez sa mananc borcane ma intreb de ce nu dati o reteta de compot fara borcan?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga anonim,poti foarte bine sa prepari compotul intr-un castron il racesti apoi il mananci.Simplu ca "buna ziua",nu-i asa?:))

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *