02.08.2012

Biscuiti zburliti






Cand vine vorba de ceva dulce,putini pot rezista tentatiei.Acesti biscuiti zburliti m-au tentat de cum i-am vazut in revista.Sunt crocanti,usor de preparat si super deliciosi.

Avem nevoie de:
- 100 gr unt
- 80 gr zahar brun
- 75 gr zahar alb
- 2 lingurite praf de copt
- 1 ou
- 200 gr faina
- esenta vanilie
- 50 gr ciocolata amaruie
Amestecam untul cu cele doua feluri de zahar,fara sa insistam prea mult ca zaharul sa se dizolve.In acest caz zaharul trebuie sa se simta.
Adaugam oul si esenta de vanilie.
 Amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt.
 Combinam ingredientele pana la omogenizare completa.Luam cu lingura din aluat din care modelam bilute de marimea unei nuci.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam un spatiu intre ele.
Dam tava la cuptor pentru 25 minute la foc mediu sau le lasam pana se rumenesc frumos.
Topim ciocolata amaruie apoi o turnam intr-o punga din plastic,ii taiem un colt si picuram pe fiecare biscuite cate un firicel de ciocolata,ornand astfel biscuitii dupa imaginatie.
 Hmmm ...yaaamyyy .... cat de crocanti si deliciosi sunt!!!!

30.07.2012

Gem de corcoduse






De cele mai multe ori corcodusele sunt considerate un fel de "cenusarese",nebagate in seama de nimeni .Chiar si eu le-am considerat asa pana cand intr-o zi parcand masina in parcare,deasupra masinii exista un corcodus incarcat cu foarte multe corcoduse rosii.Uitandu-ma in sus, m-am gandit sa-mi iau si eu cateva pentru a manca "de pofta doar", insa cand sa trag creanga se rupsese o creanga muuuult mai mare si m-am trezit cu o creanga plina de corcoduse la picioarele mele.De lasat acolo nu le puteam lasa,asa ca m-am apucat sa strang toate corcodusele si m-am trezit cu o jumatate de plasa de corcoduse in mana.Bineinteles ca am inceput sa caut o reteta pentru a face ceva din ele si m-am oprit la reteta de "gem de corcoduse" a Laurei Sava.De-acum inainte n-or sa mai fie nebagate in seama  pentru ca vor fi preferatele mele si probabil imi voi planta si eu unul in gradina. 

Avem nevoie de:
- 2 kg corcoduse
- 1 kg de zahar gelifiant
- esenta vanilie (optional)
- samburi de caise sau migdale
Corcodusele le spalam bine cu apa rece si punem intr-o oala un strat de corcoduse unul de zahar si tot asa pana se termina fructele.Le lasam cateva ore asa sau chiar peste noapte .
A doua zi le punem la foc mic lasandu-le pana se desprinde coaja de pe corcodusa, aproximativ 35-40 minute.Apoi le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi.
 Dupa strecurare continutul va deveni o pasta care va fi pusa din nou la fiert pentru inca 15-30 minute.Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si samburii de caise sau migdalele.Daca gemul este prea acru mai adaugam zahar.
 Gemul se pune in borcane spalate si sterilizate.Se poate pastra pentru iarna si/sau se foloseste la diferite preparate.
Rezulta un gem extrem de delicios!!!
 O bunatate ....myaaaamyyy!!!

29.07.2012

Trandafir cu dovlecei


 Avem nevoie de:
- 3 oua
- 200 gr faina
- 200 gr zahar pudra
- 1/2 plic parf de copt
- 1 lingurita jumate scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 ceasca fulgi de cocos
- 2 dovlecei medii razuiti
- 1 ceasca ulei (200 ml)
Se bat ouale si se amesteca cu zahar pudra,amestecand pana obtinem o compozitie spumoasa.
 Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt,scortisoara,un praf de sare si fulgi de cocos.
Se inglobeaza compozitia de oua ...
 ... apoi dovleceii rasi ...
 .... si apoi uleiul.
 Se amesteca bine pana la omogenizare.Cuptorul se incinge la 180 C.Se unge o forma din silicon cu untura ...
... se asaza alutul si se da la cuptor pentru 35-40 minute.
  Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma;apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se pudreaza cu zahar pudra cu vanilie.
Se serveste alaturi de inghetata.
Delicios!!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *