14.03.2011



Prăjitură "Albă ca zăpada"

La aceasta prajitura se leaga  multe amintiri din copilarie.Imi aduc aminte ca draga mea mamica o facea mereu si intotdeauna eram foarte incantata cand aveam o asa bunatate la masa.
Pentru foi:
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 2 oua
- 10 linguri lapte
- faina cat cuprinde(aprox.500-550 gr)
- 1 lingurita de amoniu
- 1 praf de sare

Pentru crema: 
- 1 l lapte
- 6 linguri zahar tos
- 200 gr unt moale
- 1 fiola es.vanilie
- 8 linguri faina
- sucul de la o jum de lamaie+coaja rasa
- fulgi nuca de cocos pt decor

Amestecam cu mixerul la viteza medie ouale,zaharul,laptele si uleiul pana se omogenizeaza si se topeste tot zaharul.Adaugam si amoniul. 
 Apoi adaugam faina pana cand devine un aluat nelipicios,dar nu trebuie sa fie foarte tare.
Impartim in trei parti egale,intindem o foaie de aluat,o intepam cu furculita apoi se coc trei foi pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mediu pentru 10-15 minute.Foaia trebuie sa fie alba pe deasupra iar dosul foii putin maroniu.
Le lasam la racit si pregatim crema.Intr-un vas amestecam faina,zaharul si adaugam cate putin din lapte.1 l de lapte pana il punem pe tot.Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.Adaugam sucul,coaja rasa de la lamaie si es. de vanilie.Lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Dupa racire,se adauga cate o bucatica de unt moale mixand cu mixerul pana se incorporeaza bine untul in crema.Continuam asa pana terminam tot untul.
Cu aceasta crema umplem foile.
Deasupra prajiturii se poate pune fie din crema si se presara nuca de cocos,fie se face o glazura din zeama de lamaie cu zahar pudra si putina cacao.
Prajitura se lasa peste noapte pana se inmoaie foile si apoi se poate taia.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Anonim16:58

    Prajitura este foarte buna, dar nu poti trimite reteta pentru crema facuta in casa, nu chimicale ambalate,te rog? Multumesc

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *