23.09.2011

Galuste cu prune in aluat de gris

Fiind sezonul prunelor si fiindca imi plac atat de mult galustele cu prune mi-am zis sa incerc si cu aluat de gris.Rezultatul.......ce pot sa spun este ca sunt absolut delicioase si muuuult mai bune decat cele cu aluat de cartofi.
Avem nevoie de:
-  1 kg prune
- scortisoara
- 150 ml apa
- 250 gr unt
- 250 gr gris
- esenta vanilie
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 2 pachete biscuiti petit beure(400 gr)
- zahar tos
- 150 gr unt
Pentru inceput spalam prunele si le scoatem samburii.Apoi punem putin zahar amestecat cu scortisoara peste jumatatea de pruna.Apa se pune la fiert impreuna cu margarina si cu 2 linguri de zahar.
Dupa topirea untului adaugam grisul,insa nu tot odata ci putin cate putin pana cand se desprinde de marginile cratitei. 
Lasam aluatul sa se raceasca dupa care adaugam 3 oua unul cate unul amestecand bine.
Apoi punem si cele 4 linguri de faina si esenta de vanilie.
Amestecam bine aluatul apoi cu mainile umezite in apa rece incepem sa modelam bilute de marime potrivita in care introducem o jumatate de pruna.Le modelam pana se termina tot aluatul.Intr-o cratita incapatoare punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba introducem galustele pregatite.Le lasam sa fiarba 15 minute sau pana cand se ridica deasupra apei.
In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.Zdrobim biscuitii marunt apoi ii punem intr-o tigaie in care am topit 150 gr unt.Prajim putin pe foc mic atat cat ne place apoi il luam jos de pe foc si il amestecam cu scortisoara si zahar dupa preferinta fiecaruia.Acest pesmet de biscuiti este mult mai aromat si mai gustos decat cel din paine.
Dupa timpul de fierbere al galustelor,le scoatem cu o spumiera si le introducem in pesmetul de biscuiti.Le putem servi atat calde cat si reci si atat cu dulceata de prune cat si simple.Sunt foarte gustoase si mult mai moi decat cele cu aluat de cartofi.
Se pot servi si cu dulceata de prune.
Pofta buna!!!

21.09.2011

Tortellini cu ciuperci

O mancare rapida si foarte usoara pentru momentele cand suntem in criza de timp.
Avem nevoie de:
- 200 gr paste tortellini cu carne
- 150 gr ciuperci
- 50 gr unt
- 100 ml smantana
- patrunjel verde
- sare,piper
Punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba exact cat scrie pe pachet.Scurgem pastele si le pastram intr-un castron de yena.Curatam ciupercile le spalam le taiem felii subtiri si le calim in unt pentru 5-6 minute.Le rasturnam peste tortellini din castron.
 Condimentam cu sare si piper,adaugam smantana si patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!

19.09.2011

Negresa cu inima de cocos si migdale

Este o prajitura foarte delicioasa,miezul ei ramanand umed  chiar si dupa cateva zile.
Avem nevoie de:
- 240 gr unt
- 320 gr ciocolata amaruie
- 200 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 praf de copt
- 6 oua
- 350 ml lapte condensat
- 80 gr nuca de cocos
- 80 gr migdale macinate foarte fin
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic.
Dupa topirea ciocolatei si a untului luam de pe foc si adaugam tot zaharul amestecand bine.
Cand este calduta incorporam ouale pe rand ametecand dupa fiecare.
Adaugam si faina cu praful de copt si amestecam foarte bine pana la omogenizare.
Laptele condensat il amestecam cu nuca de cocos si migdalele macinate fin.Daca nu aveti migdale puteti inlocui cu nuca sau alune.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu grasime apoi adaugam jumatate din compozitia de ciocolata.Deasupra compozitiei de ciocolata punem din loc in loc cu ajutorul unei linguri compozitia de lapte condensat.
Punem cealalta jumatate din compozitia de ciocolata iar deasupra din nou punem din loc in loc compozitia de lapte condensat.Amestecam cele doua compozitii cu varful unui cutit.
O dam la cuptor la foc mediu pentru 45-50 minute sau facem proba cu betisorul daca iese curat atunci este gata.Creste mult si miezul ramane umed.Pentru o pastrare mai indelungata prajitura se inveleste intr-o folie alimentara.

Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *