29.04.2011

Prajitura de ciocolata cu foi de napolitane

Este o prajitura foarte rapida si deosibit de gustoasa.
 Avem nevoie de:
- 400 gr ciocolata(lapte,amaruie)
- 200 ml frisca
- 100 gr unt
- 200 gr biscuiti simpli
- 1 fiola esenta vanilie,rom
- 50 gr alune
Ciocolata se rupe in bucati si se pune impreuna cu frisca la foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata(a nu se fierbe).Luam de pe foc apoi adaugam untul si esenta.
Separat zdrobim biscuitii cu mana si ii amestecam cu alunele.Ii introducem in compozitia de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza bine.Compozitia este destul de groasa.
Se poate pune in orice tavita cu peretii inalti.Punem o foaie de napolitana apoi punem crema de ciocolata iar peste crema o alta foaie de napolitana.Deasupra se poate turna firicele de ciocolata topita.
Se lasa la rece pana se intareste apoi se poate taia.Nu dureaza mult maxim 1 ora e gata si probabil tot cam intr-o ora e si gata de papat.E foarte delicioasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *