18.07.2011

Salata orientala

Este o reteta clasica in bucataria romaneasca,hranitoare,satioasa si foarte gustoasa.O mancare care poate fi preparata in orice sezon.Poate fi preparata chiar si de bucatarii fara experienta.
 Avem nevoie de:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa verde
- 1 ceapa mica rosie
- 4 oua
- masline
4 felii sunca praga(optional)
- ulei de masline
- otet de mere
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.Ouale le fierbem 10 minute.
Se racesc apoi ii curatam de coaja si ii taiem in bucatele mici.
Ceapa se taie marunt dupa care punem otetul si sare dupa gust.Se amesteca si se lasa sa se marineze 5-10 minute.Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel.
Intre timp curatam ouale fierte si le taiem in bucatele mici.La fel procedam si cu feliile de sunca dupa care le adaugam peste cartofi.La salata se adauga maslinele curatate de samburi si uleiul de masline.
Potrivim de sare si amestecam delicat pentru a se patrunde totul.O servim alaturi de gratar,hot dog,snitele,mici...etc.
Noi am servit-o cu snitele din piept de pui.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *