21.03.2011

Crochete cu Finetti

Pentru aceste minunate si delicioase Crochete cu finetti ii multumesc ''din nou'' mamei mele care le facea mereu cand eram copila.Eram foarte incantata de fiecare data cand aveam crochete.
Avem nevoie de:
- 6 albusuri 
- 300 gr zahar tos
- 100 gr nuca macinata
Albusurile se bat spuma pe baie de aburi adaugand in ploaie 300 gr zahar tos.Se bat aproximativ 35-40 min sau pana devine albusul tare si lucios.
Se ia de pe aburi si se lasa putin la racit apoi adaugam 100 gr nuca macinata.
Aceasta compozitie o punem intr-o punga sau intr-o seringa pt ornat si facem bilute mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc la cuptor la foc mic si se lasa cca 35-40 min(ele trebuie mai mult sa se usuce).Se racesc in tava pentru a le putea scoate mai usor(daca le scoatem cand sunt calde se rup).
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 200 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 2 linguri faina
- 2 linguri apa
- 2 linguri cacao
Se amesteca galbenusurile cu cacao,zaharul,faina si cele 2 ling de apa si apoi se pun pe foc mic (sau pe baie de aburi)amestecand continuu pana se ingroasa.Se raceste compozitia si se amesteca cu untul.Cu crema obtinuta se umple crochetele sau mai exista o varianta,finetti(iar galbenusurile se folosesc la altceva).Eu am ales ultima varianta cu finetti.
Se ia cate doua bezele si se pune cate o lingurita de finetti pe fata bezelei(fundul bezelei va fi deasupra)apoi se lipeste cu cealalta bezea.Se dau prin nuca macinata sau/si nuca de cocos.
Astfel obtinute se pot consuma imediat.
Sunt delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *