14.04.2011

Trandafiri din marshmallows

Dupa cum v-am spus din pasta care am facut fundita am modelat si cativa trandafiri.Imi face mare placere sa ma joc cu pasta din marshmallows este ca si o plastelina.La acesti minunati trandafiri ma ajutat si fiica mea care dupa cum am observat eu a modelat mai frumos ca mine. :D Incercati si voi e distractiv.
Pentru a modela un trandafir incepem cu un con mai mic sau mai mare(depinde cat de mare vreti sa fie trandafirul) apoi il punem intr-o scobitoare.
Pentru petale formam cate o biluta apoi o intindem cu ajutorul unei linguri sau a unui sucitor.Primele doua vor fi mai mici iar celelalte putin mai mari.
Asezam o petala in jurul conului.
A doua petala cu un capat peste si cu un capat sub prima petala.
Pentru randul doi la fel asezam petalele.Iar daca vrem un boboc indoim putin petalele spre exterior.
Iar daca vrem un trandafir mai mare continuam cu urmatorul rand.
Se pot pune cate petale vrem ca sa fie un trandafir cat mai bogat apoi il lasam la uscat.

Fundita din Marshmallows

Demult vroiam sa incerc pasta de marshmallows.Am de preparat un tort mai special pentru mama mea si m-am gandit sa-l imbrac in pasta de marshmallow si sa modelez trandafiri si altele(iar trandafirii i-am facut cu cateva zile mai repede pentru ai lasa sa se usuce),iar cu ocazia asta am hotarat sa-l incerc.Nu sunt inca o experta dar ca de inceput sunt multumita de cum au iesit.Se lucreaza foarte bine cu pasta din marshmallows ba chiar este o distractie.De data asta o sa postez doar fundita.
Avem nevoie de:
- marshmallows
- zahar pudra
- apa
- colorant alimentar
Se pun bucatelele de marshmallows intr-un castron (acum depinde cata compozitie vreti sa faceti,de exemplu pt 150 gr de marshmallows se pune 3 linguri de apa)si se pune pe foc mic amestecand continuu pana se topeste si se transforma intr-o pasta.Apoi se ia de pe foc si se adauga culoare sau se lasa asa cum e.
 Punem o parte din zaharul pudra dupa care il rasturnam pe masa de lucru si continuam cu zaharul pana devine un aluat nelipicios.
Daca vreti sa-l folositi imediat se poate fara nici o problema iar daca vreti sa-l folositi a doua zi se pune  intr-o folie de naylon si se lasa la frigider.Eu l-am folosit imediat si am inceput sa modelez pentru prima data o fundita.Pentru fundita ne mai trebuie un saculet de la salam sau de la cartofi.Se spala bine saculetul apoi incepem modelarea.Se intinde o fasie din pasta de marshmallows cu sucitorul direct pe saculet ca sa-i dea forma patratelelor.Apoi taiem cu un taietor de aluaturi pe margini doua fasii de aproximativ 2 degete dintre care una mai lunga si una mai scurta.
Ambele fasii le unim capetele la mijloc apoi fasia mai mica o asezam peste fasia mai mare.
Mai intindem o alta fasie mai micuta dupa care imbracam fundita cu ea si unim capetele la spate si o strangem la mijloc.
Intindem alte doua fasiute mici le despartim la capete si punem sub fundita.
Si gata fundita.Din aceasta pasta am modelat si cativa trandafiri.

11.04.2011

Negresa cu nuca

Negresa este o prajitura foarte gustoasa, si este un desert intotdeauna bine venit atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Avem nevoie de: 
- 250 gr margarina rama
- o cana zahar
- 2 linguri cacao
-  5 oua
- 1 ciocolata amaruie sau cu lapte
- o jum. lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 gr nuca prajita
Avem nevoie de un caston care se poate pune pe foc.Amestecam zaharul cu cacaua si 3 linguri de apa.Punem pe foc mic adaugand si margarina.Se lasa pe foc amestecand continuu pana se topeste tot zaharul.
Se raceste compozitia,dupa care adaugam pe rand cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare.Din aceasta compozitie scoatem 12 linguri  care se pun deoparte.Ce ramane se amesteca cu o cana de faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Separat batem albusul spuma.Adaugam cate o lingura de albus in compozitia cu margarina si amestecam usor.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35-40 minute.(daca doriti un blat mai inalt coaceti-o intr-o tava mai mica sau dublati ingredientele, eu am folosit tava de 27/36)
La cele 12 linguri adaugam o ciocolata,50 gr unt si o punem la foc mic pana se topeste ciocolata si untul.
Nuca o prajim intr-o tigaie si o lasam la racit.Scoatem prajitura cand e coapta si asa calda se toarna deasupra compozitia de ciocolata.
Asezam deasupra nuca prajita peste crema de ciocolata calda.Se lasa la rece pentru 1-2 ore dupa care se poate servi.
Este o prajitura delicioasa,pufoasa iar nucile prajite ii da un gust extraordinar de bun.....  si care din pacate se termina foarte repede.
Pofta buna!

Salata de conopida

O salata simpla din aceeasi ramura cu salata de vinete,ideala pentru gustari.Este ideala si pentru a umple rosii sau alte legume pentru mese festive.
Avem nevoie de:
- o conopida medie
- maioneza light
- 1-2 linguri smantana
- zeama de lamaie
- sare
Intr-o oala cu apa si sare se pune la fiert bucatele de conopida pentru 5-10 minute.
Dupa ce e fiarta se scurge de apa,se raceste si se toaca marunt cu o furculita sau cu tocatorul pentru vinete.Separat amestecam 2-3 linguri de maioneza light cu 2 linguri de smantana.Adaugam si conopida tocata,sare dupa gust si zeama de lamaie.
Optional,numai daca doriti un gust mai puternic,puteti razui fin un catel de usturoi si il adaugati in salata.Salata se serveste pe felii de paine prajita.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *