18.01.2011

CIULAMA DE CIUPERCI CU SMANTANA

Cred ca o ciulama de ciuperci bine facuta, poate place si neamatorilor de ciuperci.Ciulamaua de ciuperci este o mancare traditionala, gustoasa si hranitoare.


Ingrediente
1/2 kg ciuperci champignon
50 g unt,30 ml bulion
  1lingura cu varf de faina
100 ml smantana
  1 ceapa medie
  1 legatura de patrunjel
piper dupa gust
sare dupa gust
oregano,busuioc,boia dulce,
plante aromatice pt salate 
Se curata ciupercile si se spala bine dupa care le taiem in felii subtiri.

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in unt la foc mic si se amesteca in continuu.Atunci cand ceapa devine aurie se pune sare si condimentele plus bulionul.
Se adauga ciupercile peste ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand ciupercile incep sa se hidrateze si apa scade total.




Se adauga atunci smantana impreuna cu faina.Se mai amesteca timp de 2 minute si apoi se iau de pe foc.Se adauga peste ciuperci sare si piper dupa gust.
Se serveste cu mamaliguta si smantana.


POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *