09.02.2011

Papanasi cu smantana si dulceata de cirese amare

Este un desert absolut minunat.
 Ingrediente:
- 250 gr branza de vaci
-  2 linguri de zahar
-2 oua mici
- o fiola esenta de vanilie
- 4 linguri cu varf de faina
- 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Mai avem nevoie de faina,ulei,
smantana,dulceata de visine
zahar pudra(optional)
Frecam bine branza de vaci cu galbenusurile,zaharul si es de vanilie.Adaugam faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma.
Puteti pune ouale intregi dar papanasii iasa mai pufosi daca adaugati albusurile batute spuma.
Rezulta un aluat destul de moale.
Luam cu lingura din el punem pe planseta cu faina si modelem papanasii astfel:facem o bila apoi o turtim si cu degetul sau cu coada de la o lingura si o gaurim.
Nu o sa va fie foarte usor pentru ca aluatul este destul de moale,eu am incercat sa adaug cat mai putina faina la modelat
Prajim papanasii in ulei incins si apoi ii scoatem pe un servet de hartie.
Servim papanasii cu smantana si dulceata de visine sau doar cu ciocolata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *