21.05.2011

Eclere cu frisca si capsuni

Capsuni!!!Cum a inceput sezonul capsunelor,acest desert divin va convinge inca o data ca intr-adevar capsuna este ''regina fructelor''.Capsunile sunt o adevarata binecuvantare pentru sanatate.Ele sunt bogate in flavonoide si acid fenolic,impreuna cu vitamina C,acestea impiedica acumularile de colesterol in artere,prevenind astfel tensiunea arteriala si infarctul.Aceste fructe activeaza sistemul imunitar si digestia.Deci mancati cat mai multe capsuni de cate ori aveti ocazia.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 250 ml apa
- 250 ml ulei
- 250 gr faina
- 7 oua
- o jum de lingurita sare
Pentru crema avem nevoie de:
- 500 gr capsuni
- 1 plic crema pt tarta
- 300 ml frisca lichida
- 250 ml lapte
2 foi de gelatina
Se pune pe foc mic uleiul,apa si sarea sa fiarba.Cand da in clocot se adauga faina si se ia jos de pe foc.
Se raceste apoi se adauga pe rand cate un ou intreg pana se termina toate ouale.
Amestecam energic pana devine ca o pasta.
Aluatul se pune in spritul cu forma stelata sau intr-o punga care se taie la capat.
Pe o tava se fac fasii lungi sau alte forme si se coc la cuptor pentru 25 minute.
Preparam crema pentru tarta conform instructiunilor de pe pachet.Frisca o batem pana devine tare.Se ia 3 linguri de frisca si se amesteca in crema pentru tarte.(se poate folosi pentru umplerea eclerelor doar crema pentru tarta,sau doar frisca+capsuni)O parte din capsuni le zdrobim cu furculita,le amestecam cu 2-3 linguri de zahar pudra si cu gelatina.
Frisca ramasa se amesteca cu capsunele zdrobite.Taiem eclerele pe lung si le umplem cu crema de capsuni si cu crema de vanilie apoi punem jumatati de capsuni peste crema si punem capacul de aluat.
Se presara zahar pudra deasupra si se da la rece cca 2 ore. 
Sunt delicioase!

19.05.2011

Tort ''Camasa''


 Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- 1 plic praf de copt
- 50-100 gr alune macinate
- 6 linguri faina fara varf
Pentru crema avem nevoie de: 
- 100 gr ciocolata alba
- 300 gr frisca lichida
- esenta migdale
- 50 gr unt
- 200 gr ciocolata amaruie
- 5 oua
- 2 lingurite fara varf ness
- 1 lingura zahar pudra
- 200 gr capsuni
- o canita de zahar+100 gr alune pentru caramelizat(optional)
Inainte de a incepe pregatirea blatului,pregatim crema alba care trebuie sa stea la rece.Se pune pe foc mic 200 ml frisca lichida si se topeste ciocolata alba.Se aduce la temperatura camerei,se adauga cateva picaturi esenta migdale dupa care o punem la frigider.(eu am pus-o la congelator pentru o jumatate de ora)Separam ouale.Albusurile se bat spuma adaugand treptat cele 7 linguri de zahar.Galbenusurile se amesteca impreuna cu esenta de rom apoi se adauga peste albusuri.
Se amesteca bine dupa care adaugam faina,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.La sfarsit se adauga si alunele macinate.Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 minute.Blatul se raceste apoi se taie in doua parti egale.Pentru crema neagra punem pe foc mic intr-o cratita mai mare 100 ml frisca lichida si adaugam ciocolata amaruie.Dupa topirea ciocolatei se ia de pe foc si se inglobeaza untul apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand energic.
Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei apoi se adauga 2 lingurite de ness.
Adaugam apoi si albusurile care au fost batute spuma cu o lingura de zahar pudra.
Aceasta este crema neagra.Scoatem de la rece frisca in care sa topit ciocolata alba si o batem cu mixerul pana devine ca si crema de unt.Crema neagra se aseaza pe blat,urmata de crema alba.Se amesteca delicat prin ele astfel incat sa ia nastere un aspect marmorat.
Se niveleaza si se acopere cu un strat de alune caramelizate(pentru alune caramelizate se topeste zahar,se adauga alunele apoi se lasa la racit si se maruntesc cu batatorul de snitel)urmate apoi de un strat de capsuni taiate in doua.
Se acopera cu celalalt blat,se mai pune un strat subtire de crema alba.
Tortul se acopera cu pasta din marshmallows ca sa dea forma camasii.
 Iar aici va servesc cu o felie delicioasa de tort cu gust de ness,capsuni si alune caramelizate.

17.05.2011

Cornulete cu gem

Imi plac foarte mult cornuletele cu gem si de multe ori cumparam din comert pana cand am zis ca as putea si eu sa fac aceste cornulete.Deci m-am apucat de treaba iar rezultatul a fost grozav.
Avem nevoie de:
- 250 gr margarina sau (4 linguri untura)
- 460 gr faina
-  1 borcan gem de prune
- 100 gr zahar pudra +zahar vanilat
- 2 pach praf de copt
- 9-10 linguri de apa
- coaja de lamaie+2 linguri de suc lamaie
Punem la robotul de bucatarie margarina (care a fost tinuta la temp camerei)taiata cubulete,faina cernuta,praful de copt stins cu zeama de lamaie,coaja de lamaie si turnam apa(cam 10 linguri)pana devine un aluat nelipicios.
Impartim alautul in 4 parti egale.Intindem pe masa de lucru cu sucitorul un dreptunghi apoi punem cate un rand de gem si invelim cu aluatul pana se acopere tot gemul,dupa care taiem in mai multe bucatele.
Daca vreti puteti sa faceti si forma cornuletului clasic.
Se pun in tava tapetata cu hartie pt copt si se lasa la cuptor pentru 30 minute.Ele nu trebuie sa se rumeneasca.Se scot de la cuptor si asa fierbinti se dau prin zahar pudra.
Sunt delicioase.

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *