11.05.2011

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Cand este foarte cald afara chiar canicula si ai pofta de ceva dulce si nu vrei sa te topesti in bucatarie de caldura cuptorului,aceasta rulada este perfecta,fara cuptor,foarte rapid,simplu si foarte gustos.Am vazut reteta pe blogul Mariei Elena,careia ii multumesc pentru o asemenea bunatate.Intr-o saptamana am facut-o de doua ori atat de mult mi-a placut.
Avem nevoie de:
- 500 gr biscuiti
- 3 linguri cacao
- esenta rom,migdale
- 400-500 ml lapte
- 200 gr unt/marg
- 200 gr zahar pudra
- 100 gr nuca de cocos
- 2 linguri lapte praf(optional)
Pentru inceput zdrobim biscuitii cat mai fin,ii punem intr-un castron si ii amestecam cu 3 linguri de cacao si esenta de rom.Peste biscuiti turnam laptele caldut(intra cam 400 pana in 500 ml )si amestecam pana devin o pasta care se poate modela.
Compozitia se imparte in doua parti egale.O punem intre doua folii de naylon si  intindem cu sucitorul un dreptunghi de grosimea a 1-2 cm.
Pentru crema punem la robot sau cu mixerul un pachet de unt/marg (eu am pus marg ca asta aveam prin frigider,dar este mai buna cu unt)si amestecam cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam cateva picaturi de esenta migdale si nuca de cocos.(eu am adaugat si 2 linguri de lapte praf si a iesit tare buna crema)
 Cu aceasta crema,pe care o impartim in doua,intindem peste compozitia de biscuiti.
Rulam rulada strans in folie de naylon si o pastram la rece pana se feliaza.
E delicioasa!

10.05.2011

Prajitura ''Valurile dunarii''


Avem nevoie de: 
- 7 oua(depinde de tava,daca tava e mare se pun mai multe oua)
- 3 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 1 praf de copt
- esenta rom,migdale
- crema ole vanilie
- 8 linguri faina
250 gr marg/unt
-  200 ml suc de la visine,visine compot/congelate
- lapte pt crema
- 1ciocolata amaruie/glazura de ciocolata
Batem cu mixerul sau la robot untul/margarina(eu am pus margarina) cu zaharul pana se omogenizeaza bine apoi adaugam pe rand ouale intregi amestecand continuu.Apoi adaugam faina si praful de copt.
Aceasta compozitie se imparte in doua.In una din ele se adauga cacao,esenta de rom si se amesteca.
Iar compozitia alba se pune in tava apoi se aseaza cea neagra si se face cateva dungi cu furculita.
Deasupra blatului asezam visinele fara samburi si se da la cuptor pentru cca 40 minute.
Intre timp pregatim crema dupa instructiunile de pe plic.Blatul racit se insiropeaza cu sucul de la visine(asta numai daca doriti,se poate si fara insiropare) apoi punem crema de vanilie.
Deasupra cremei se pune glazura de ciocolata din comert sau se topeste o ciocolata amaruie amestecat cu 3 linguri apa si un colt de unt.Cu ajutorul unei furculite facem cateva dungi.O lasam la frigider pentru a se intari putin crema si glazura (cca 1 ora)apoi se poate taia.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *