LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20110123

Musaca de cartofi piure cu carne tocata

Daca facem un tur al lumii gasim musacaua drept mancare specifica in foarte multe tarii. Chiar daca este o reteta imprumutata, musaca cu piure se gateste si la noi in toate zonele tarii. Iata o reteta moldoveneasca de musaca de cartofi piure si carne de porc. 
 Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapa mijl
- 2 linguri ulei de masline
- 1 gogosar rosu
-3-4 catei de usturoi
- o ceasca (cafea) de bulion
- 500 gr carne tocata porc+vita
- 200 gr cascaval 
- 1 lingurita plina condimente pt carne tocata
Se curata cartofii,se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare.Taiem ceapa marunt si o punem la prajit in 2 linguri de ulei de masline+3 linguri de apa.O lasam 5 minute apoi adaugam gogosarul taiat marunt.Se poate adauga si un morcov daca doriti(eu uitasem de el  :D)
Dupa ce sau calit ceapa si gogosarul se adauga carnea tocata (la care s-a introdus condimentele pt carne tocata si sare dupa gust)si se lasa pana isi schimba culoarea,apoi se adauga usturoiul zdrobit si o ceasca (cafea) de bulion.Se mai lasa la foc mic inca 15 minute.
Cand sunt fierti cartofii se scurg de zeama si se piseaza. E bine sa mai lasi putina zeama ca sa fie piureul mai moale. Cand zdrobesti cartofii se adauga sare,unt si smantana. 
 Piureul se imparte in doua parti egale. Intr-o tava se pune hartie pt copt si se pune un strat de piure urmat de unul de carne apoi se rade cascaval iar deasupra se mai pune un strat de piure.
Se intinde peste piure un strat subtire de smantana dupa care radem cascaval si o lasam la cuptor pentru 30-40 minute.
Se serveste cu iaurt deasupra si muraturi.
 Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Anonim12:57

    si mancarea aceasta am facut-o si e fff buna

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut ,Anonim!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Anonim16:21

    iese extraordinar de buna..mai ales daca folosesti smantana dulce...

    RăspundeţiȘtergere

Onlinebutton