10.05.2011

Prajitura ''Valurile dunarii''


Avem nevoie de: 
- 7 oua(depinde de tava,daca tava e mare se pun mai multe oua)
- 3 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 1 praf de copt
- esenta rom,migdale
- crema ole vanilie
- 8 linguri faina
250 gr marg/unt
-  200 ml suc de la visine,visine compot/congelate
- lapte pt crema
- 1ciocolata amaruie/glazura de ciocolata
Batem cu mixerul sau la robot untul/margarina(eu am pus margarina) cu zaharul pana se omogenizeaza bine apoi adaugam pe rand ouale intregi amestecand continuu.Apoi adaugam faina si praful de copt.
Aceasta compozitie se imparte in doua.In una din ele se adauga cacao,esenta de rom si se amesteca.
Iar compozitia alba se pune in tava apoi se aseaza cea neagra si se face cateva dungi cu furculita.
Deasupra blatului asezam visinele fara samburi si se da la cuptor pentru cca 40 minute.
Intre timp pregatim crema dupa instructiunile de pe plic.Blatul racit se insiropeaza cu sucul de la visine(asta numai daca doriti,se poate si fara insiropare) apoi punem crema de vanilie.
Deasupra cremei se pune glazura de ciocolata din comert sau se topeste o ciocolata amaruie amestecat cu 3 linguri apa si un colt de unt.Cu ajutorul unei furculite facem cateva dungi.O lasam la frigider pentru a se intari putin crema si glazura (cca 1 ora)apoi se poate taia.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Anonim17:17

    cum as putea sa inlocuiesc crema alba?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu vrei sa inlocuiesti crema alba de deasupra blatului?Daca da, atunci pur si simplu poti sa nu mai pui deloc crema si pui doar ciocolata topita sau poti sa o inlocuiesti cu alta crema care iti place tie.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *