02.04.2011

Snitel din piept de pui

Sunt bune calde,reci,cu piure,pilaf,cu legume,cartofi prajiti......si multe altele.Se fac si foarte rapid si sunt adorate si de copii.Eu as manca in fiecare zi.
Avem nevoie de:
- piept de pui dezosat
- pesmet
- 1 ou
- sare
- ulei pentru prajit
Taiem pieptul de pui in felii subtiri sau groase,cum doriti.Le batem cu batatorul de carne,le saram si le piperam.Intr-o farfurie batem oul cu putina sare,introducem fiecare bucata de carne in ou si apoi le dam prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Se servesc cu ce doriti dumneavoastra.
Pofta buna!

Pilaf de orez cu dovlecel

Pilaful de orez este o reteta rapida ce poate fi servita atat ca garnitura cat si ca fel principal de mancare.Gustoasa si sanatoasa atat pentru adulti cat si pentru copii.Sunt multe feluri de a prepara pilaful de orez,asa ca,m-am gandit ca astazi sa-l prepar cu dovlecel.
Avem nevoie de:
-o cana de orez
- 1 dovlecel
- ceapa verde
- 3 linguri ulei
- boia dulce,sare
- 1 morcov
- 1 gogosar rosu
- frunze de patrunjel
Taiem ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei,apoi adaugam morcovul razuit,gogosarul taiat marunt,dovlecelul taiat marunt,boia si sare.Le lasam pentru cateva minute sa se caleasca.Spalam orezul si il punem in legumele calite.(eu am mai adaugat si 3-4 bucatele dintr-un piept de pui)Adaugam apa sau supa de pui cat sa acopere toate legumele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a fiert bobul de orez si legumele adaugam si verdeata tocata marunt.Servim simplu cu salata verde sau castraveti.
Pofta buna!

01.04.2011

Chiftelute in sos cu mirodenii

Am ales sa prepar astazi chiftelute,insa putin altfel de cum le stim noi.Asadar nu sunt chiftelute simple si uscate,ci innabusite bine bine intr-un sos cu multe mirodenii.Merge foarte bine cu mai multe garnituri:piure de cartofi,pilaf cu orez,spaghette si altele.Eu am ales sa le combin cu pilaf de orez.
Avem nevoie de:
Pentru sos:
- 1 cana bulion
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- sare,piper
- cimbru,marar,busuioc,boia dulce,rozmarin,oregano
 Pentru chiftele:
- 500 gr carne tocata vita+porc- condimente pentru carne tocata
- 2 feliute de paine inmuiata in apa
- 1 ceapa verde mica
- 1 ou

Prima data preparam compozitia pentru chiftele.Amestecam carnea tocata cu un ou,cond. pt. carne tocata,2 felii paine inmuiata in apa si o ceapa verde taiata marunt.
Din compozitia de carne tocata modelam forma chiftelutelor si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet de bucatarie si pregatim sosul.
Pentru sos taiem ceapa marunt si o prajim in 3 linguri de ulei si putina apa.Adaugam apoi din fiecare condiment cate putin,bulionul,o canita de apa si lasam la foc mic pentru 2-3 minute.
Adaugam chiftelutele si lasam la foc mic pentru inca 5 minute.
 Se servesc calde cu garnitura  de care doriti si muraturi.Noi am servit cu pilaf de orez si au un gust excelent.
Pofta buna!

30.03.2011

Krem a la Krem


Avem nevoie de:
- 7 oua
- 10 linguri zahar
- 1 plic crema pentru prajituri de ciocolata dr.Quetker
1 fiola esenta rom
Pentru crema avem nevoie de:
- lapte pt crema
- 1 plic crema de vanilie
Pentru glazura avem nevoie de:
- 50 gr unt
- 100 ciocolata amaruie
- 2 linguri apa
- 1 lingura zahar
Sau se poate prepara pt glazura astfel:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 150 ml frisca lichida
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma adaugand in ploaie cele 10 linguri de zahar continuand sa batem bine cu mixerul.Adaugam cate un galbenus la albusuri si mixam putin dupa fiecare.
Apoi adaugam praful de crema pt prajituri de ciocolata si amestecam usor in compozitie.Punem si esenta de rom si amestecam.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie pt copt,o uniformizam si o dam la cuptor pentru 30-35 minute.Dupa ce e coapta o lasam la racit.
Intr-un bol punem praful de crema de vanilie si o preparam dupa instructiunile de pe pachet.(merge orice crema doriti numai sa fie de vanilie,eu am folosit cea pentru tarte si am adaugat si 3 linguri pline de frisca batuta) Acoperim blatul cu crema de vanilie si uniformizam.
Intr-o craticioara punem pe foc mic 2 linguri de apa si cand da sa fiarba adaugam 1 lingura de zahar iar dupa ce s-a topit zaharul punem ciocolata rupta bucati si untul.O lasam pana se topeste bine apoi o racim si o turnam deasupra peste crema de vanilie.

Sau: - topim ciocolata in frisca lichida fierbinte.

O nivelam cu o paleta sau cu cutitul si o lasam la frigider 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore scoatem prajitura si o taiem,insa Atentie mare la taiat.Dupa fiecare taietura spalam cutitul cu apa rece ca sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.Iar daca glazura s-a intarit, si ca sa nu se rupa ciocolata cum vrea ea, incalzim putin cutitul si o taiem fara nici o problema.
Merge foarte bine alaturi de o cafea cu frisca.
Pofta buna!

Tortilla cu cartofi (spaniola)

Tortilla de patatas(tortilla de cartofi) este nelipsita din meniurile spaniole.Este un elemement de baza pentru aperitivele spaniole.Sa nu credeti insa ca este o mancare complicata,tocmai este foarte simplu de preparat si foarte rapida mai ales atunci cand ai musafiri neasteptati, deoarece fiecare are in casa ingredientele necesare.Iar pe deasupra este si foarte gustoasa.Peste tot pe unde am vazut reteta asta este preparata cu ceapa,eu insa nu am pus ceapa deloc.

Avem nevoie de:
- 4-5 cartofi
- 3 oua
- carnati cabanos sau salam
- 2 felii cascaval
- branza de oaie
- gogosar rosu
Se curata cartofii si se taie ca pentru cartofi pai apoi se prajesc in ulei.Se scot din ulei si se pun intr-o alta tigaie.
Peste cartofi punem un rand de branza apoi cascavalul,carnatii sau salamul,gogosarul si sare cat e nevoie.(bineinteles ca fiecare poate sa puna ce doreste peste cartofi)
Separat batem ouale si turnam peste cartofi.
 Punem pe foc mic si lasam cca 5 minute pana se leaga o parte din ou dupa care cu o alta tigaie intoarcem tortilla (fiecare poate sa o intoarca cu ce are,merge foarte bine si cu un capac sau o farfurie mai mare,insa aveti grija sa nu va ardeti)
O lasam si pe partea cealalta inca vreo 3-4 minute.
 Se serveste calda alaturi de muraturi.Este foarte gustoasa.
Pofta buna!

29.03.2011

Spaghete cu piept de pui

Este o reteta foarte simpla,rapida si preferata de majoritatea copiilor.Merita sa o incercati si voi,sigur nu o sa regretati.Aceasta reteta am gasit-o pe plicul de condimente pentru paste si de cand am dat peste ea mereu o folosesc.Este foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov,sare
- 350-400 gr spaghete
- 1 cana de bulion (pasta de rosii)
- condimente pentru paste:busuioc,oregano,rozmarin si salvie cate putin din fiecare

Se pune apa la fiert cu un praf sare si o lingura ulei.Cand clocoteste se adauga spaghettele si se lasa sa fiarba.Cand sunt gata se scurg si se dau deoparte.
Pieptul de pui se taie fasii subtiri,morcovul se curata si se da pe razatoarea mica iar ceapa se taie marunt.Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si punem ceapa la calit cu putina apa.Adaugam morcovul si dupa 3 minute punem si fasiile de carne.
Condimentam cu condimente pentru paste turnam bulionul,o canita de apa si lasam la fiert 15 minute.
Se pune o portie de spaghette pe farfurie iar deasupra cateva linguri de sos cu carnita si se poate servi.
Sau se pot amesteca spaghettele direct cu sosul,depinde de ce preferinte are fiecare.Daca sunt prea uscate se mai adauga bulion.
Sunt excelente ori amestecate ori separate.
Pofta buna!

28.03.2011

Cornuri de salon

Aceste minunate cornuri de salon imi aduc aminte de copilarie.Indiferent ca era Paste sau Craciun mereu aveam pe masa aceste cornuri senzationale.Sunt perfecte pentru sarbatori dar si pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce.Pur si simplu ti se topesc in gura de bune ce sunt.
Avem nevoie de:
- 250 gr margarina rama
- 500 gr faina
- 3 galbenusuri
- 1 pahar (vin) smantana
- 100-150 gr unt pentru uns

Se pune in vasul robotului de bucatarie faina,margarina taiata bucatele,galbenusurile si smantana.Se amesteca pana devine un aluat moale si nelipicios.Se pune pe masa de lucru si se taie 8-9 bucati egale.
Se fiecare bucata in parte,se intinde cu sucitorul pe masa de lucru si se unge cu unt.
Se ruleaza si se pun la frigider pentru 2-3 ore.
Pregatim compozitia de nuca.Batem albusurile(3) cu o cana de zahar adaugat in ploaie pana se topeste tot zaharul.Apoi adaugam 100 gr nuca macinata.
Se scot de la rece si fiecare rulou se taie in 8-9 bucati(depinde cat de mari vreti sa le faceti).
Se ia  bucatica cu bucatica si se intinde un dreptunghi apoi se pune cate o jum de lingurita din compozitia de nuca+albus.Le lucram putin mai repede pentru a nu se inmuia aluatul,iar in cazul in care se lipesc se pune ulei pe masa de lucru.Se ruleaza usor (nu prea strans)si se coc la foc mediu cca 30-35 minute sau pana devin putin aurii.
Se racesc,apoi se pudreaza cu zahar pudra si zahar vanilat.
Sunt delicioase.La noi sau terminat foarte repede. :(

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *