Gogosi pufoase

Imi aduc aminte cu mare placere cand mama mea ne pregatea de multe ori in copilarie aceste delicioase gogoase.Nu facusem de foarte mult timp pana cand mi s-a facut o pofta de niste gogoase pufoase ca la mama acasa.Deci sa vedem reteta la delicioasele gogoase pufoase.
Avem nevoie de:
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie proaspata
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 2 oua
- 1 fiola esenta vanilie
- coaja de la o lamaie
- 1 praf de sare
- 150-175 gr lapte caldut
Punem faina in castronul de la robotul de bucatarie (iar pt cei ce nu au intr-un catron incapator) apoi adaugam sarea,uleiul,zaharul,ouale,coaja de lamaie si esenta de vanilie.Separat intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut dupa care il turnam in compozitia cu faina.
Amestecam bine bine incorporand si restul de lapte treptat.Daca mai e nevoie de lapte mai adaugam.Ideea este ca,aluatul trebuie sa devina nelipicios.Se lasa la crescut cca 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut intindem o foaie de aluat pe masa de lucru iar cu o forma sau o cana decupam forme rotunde,pe care le lasam la crescut inca 10 minute.Daca vrem ca gogosile sa fie goale pe dinauntru se intinde foaia putin mai subtire 0.5 cm insa daca vrem gogoase pline foaia va fi groasa de 1 cm.(mie imi plac foarte mult ca gogosile sa fie mai mult goale inauntru)
  Prajim gogosile in baia de ulei fierbinte pe ambele parti.
Le scoatem pe un servetel de hartie,le lasam putin sa se racoreasca dupa care le pudram cu zahar pudra.
Delicioase!

Comentarii