20110122

TARTA CU capsuni si portocale


Pentru blat avem nevoie de:
- 125 gr unt rece
- 250 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
- un ou
- un praf de sare
Pentru crema avem nevoie de: 
- un plic crema pt cremes sau tarte
- 150 ml frisca hulala
- 1 lingurita tort-gelle transparent
- 1 lingurita tort-gelle rosu
- lapte pt crema
 Se pun toate ingredientele la robot si se amesteca pana devine un aluat nelipicios.

Se imbraca forma de tarta cu acest aluat si se da la rece cca 30 minute.
Cuptorul se incinge la 180'.Pe aluat se asaza o foaie de staniol,pe care se repartizeaza boabe de fasole pentru a nu se umfla aluatul.Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate hartia cu boabe si se lasa sa se raceasca complet.Apoi se scoate din forma si se asaza pe un platou termorezistent.
 Se bate cu mixerul frisca lichida iar crema pt tarte se prepara conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca cele doua:frisca+crema de vanilie si se portioneaza pe tarta.
Peste crema se asaza fructe din care doriti(eu am ales portocale cu capsuni de la congelator,dar este si mai gustoasa tarta daca capsunele sunt proaspete).Peste fructe se pune tort-gelle care cel rosu se amesteca cu 20 ml suc de capsuni si se lasa pt 1 min la foc mic dupa care se portioneaza pe fructe ca sa dea un aspect mai stralucitor ,iar la cel transparent se pune 20 ml apa+1 lingt zahar.
Pofta buna! Este un deliciu!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...