06.01.2018

Brownies cu marshmallows

Avem nevoie de:
Brownie:
- 40 gr ciocolata amaruie
- 56 gr unt
- 60 gr zahar
- 1 lingurita cafea ness
- 1 ou
- 1 fiola esenta vanilie
- 30 gr faina
- 8 gr cacao neagra
- 1 praf de sare
- 130 gr marshmallows alb sau colorat
- 120 gr ciocolata amaruie
- 120 gr unt de arahide crema
- 20 gr cereale de orez expandat sau pufarine
Prima data se pregateste brownie:topim ciocolata cu untul pe baie de aburi apoi se adauga zaharul,nessul si oul amestecand energic.Urmand apoi esenta de vanilie,praful de sare iar la sfarsit se pune cacao si faina.
Compozitia se asaza intr-o tava 20/20 tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180'C pentru 18-20 minute.Peste brownie se asaza marshmallows si se da la cuptor pt 3 minute.
Peste marshmallows se asaza ciocolata topita impreuna cu untul de arahide si orez expandat sau pufarine.
Se lasa la rece pentru 2 ore sau pana se va intari ciocolata apoi se taie in bucati potrivite si se serveste cu pofta.
Pofta buna!

03.01.2018

Prajitura vanilata cu mascarpone

Avem nevoie de:
- 8 albusuri cu doar 4 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao neagra
- 1 lingura cafea măcinată
Pentru crema:
- 4 galbenusuri(fara albusuri)
- 150 gr zahar
- 500 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 1 fiola esenta vanilie
- 1-2 lingurite ness
- 250-300 ml apa
- 1 lingurita zahar
Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu zahar dupa care se adauga doar 4 galbenusuri amestecand usor.Faina se amesteca impreuna cu cacao apoi se inglobeaza in compozitia de albusuri.Compozia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu 180C pentru 35-40 minute.Blatul se lasa la racit,dupa care se insiropeaza cu ness,apa si zahar.Pentru crema se amesteca celelalte 4 galbenusuri cu zahar pe baie de aburi pana se topeste zaharul apoi se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.Adaugam si esenta de vanilie.Mascarpone se bate putin cu mixerul apoi din crema de galbenusuri adaugam cate o lingura in crema mascarpone.Frisca se bate bine apoi se adauga in crema de mascarpone si galbenusuri.Blatul il taiem in doua si intindem jumatate din crema peste blat.
Se pune al doilea blat, il insiropam apoi punem cealalta jumatate de crema.Presaram cacao neagra deasupra si ornam cu frunze de menta si coacaze rosii.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *