09.01.2012

Prajitura Raluca

O numesc asa pentru ca am primit-o de la sora mea Mony care la randul ei a primit-o de la Raluca.Este o prajitura  delicioasa cu miezul umed.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt
- 6 oua
- 250 gr zahar
 - 6 gr cacao
- 350 gr faina
- 750 gr mere razuite
Se bate cu mixerul untul impreuna cu zahar (pe care eu l-am pudrat) pana devine ca o crema.
Apoi adaugam pe rand cate un ou (pana le terminam pe toate) amestecand bine.
Dupa adaugarea oualor punem si cele 6 g de cacao si amestecam bine cu lingura de lemn.Faina o adaugam impreuna cu praful de copt in compozitia de unt.Nu va faceti probleme ca vi se taie crema,isi revine dupa ce se amesteca bine cu faina.
La sfarsit se adauga si merele razuite iar dupa gust se poate adauga scortisoara sau nuca de cocos.
Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute.Apoi o lasam la racit.
Topim o ciocolata amaruie impreuna cu 50-70 ml frisca lichida apoi o intindem peste prajitura coapta si racita.
Deasupra glazurei de ciocolata se poate presara nuca de cocos sau se poate lasa asa.Se poate servi imediat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *