20110621

Inghetata Parfait

Parfait este o inghetata mai fina decat cea obisnuita, care se topeste mai incet si se poate taia felii. Parfait-ul poate avea multe variante de arome, toate sunt la fel de delicioase.Parfait de fructe este delicios, nu are ace si pur si simplu nu te poti opri ...
 Pentru reteta de baza avem nevoie de:
- 2 albusuri(de la oua mari)
- 175 gr zahar tos
- 400 ml frisca lichida
- 1 praf de sare
- 90 ml apa
Pentru parfait de fructe avem nevoie de:
- 100 gr capsuni taiate sferturi
- 200 gr zmeura
- 75 gr biscuiti cu cocos
- esenta migdale
- 2 linguri zahar pudra
Ungem o forma de chec cu grasime si tapetam cu folie de naylon.Btem albusurile spuma impreuna cu praful de sare.Zaharul se pune cu 90 ml apa si se pune pe foc pana incepe sa fiarba,amestecand pentru a se dizolva.Cand fierbe marim flacara si lasam timp de 3 minute sa fiarba.Cu mixerul turnam siropul in fir subtire in albusurile batute spuma si batem pana se racesc.
In alt vas se bate frisca.Cu o lingura metalica incorporam usor in spuma de albusuri cu zahar.
Biscuitii ii sfaramam intr-o punga si punem cateva picaturi de esenta de migdale.
Trecem prin sita 100 gr zmeura si adaugam si adaugam 1 lingura de zahar pudra.
Punem restul de fructe in alt vas,presaram 1 lingura de zahar pudra si le zdrobim cu furculita.
Jumatate din cantitatea de parfait se amesteca cu biscuitii si esenta de migdale iar cealalta jumatate se amesteca cu fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita.
Turnam jumatate din amestecul cu biscuiti in tava si congelam 30 minute.Scoatem tava si asezam deasupra un strat din parfait de fructe precum si 2 linguri de zmeura data prin sita.Congelam 45 minute.
Scoatem tava de la congelator si turnam si restul de amestec cu biscuiti precum si zmeura ramasa (sita) ornam cu bucati de zmeura si congelam timp de 4-5 ore.
Scoatem inghetata din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Este absolut delicioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...