16.06.2011

MILKSHAKE DE CAPSUNI

Milkshake-urile sunt bauturi sanatoase, preparate de regula din lapte si fructe, si absolut delicioase.De multe ori  suntem obisnuiti sa consumam milkshake-uri doar cand iesim in oras, nu trebuie sa uitam ca le putem prepara chiar la noi acasa!Copiilor le plac la nebunie si sunt o sursa excelenta de calciu si o modalitate ingenioasa ca sa reusesti sa bei mai mult lapte.
 Avem nevoie de:
- 350 gr capsuni
- 100 ml frisca lichida
- 200 ml lapte 
- inghetata de vanilie(optional)
1 lingura zahar
Se spala capsunile se taie in jumatati si se pun intr-un blender impreuna cu zaharul.Dupa ce sau zdrobit bine capsunile adaugam laptele,frisca sau inghetata.
 Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.Se pune la frigider pentru 30 minute apoi se poate servi in pahare frumos ornate.
Delicios pana la ultima picatura!

15.06.2011

Gem de capsuni

Dulceata si frumoasa culoare a capsunelor pot face orice masa delicioasa.Ei bine a sosit timpul sa culeg si eu capsuni din gradina ca apoi sa pregatesc dulceata de capsuni muuult asteptata si iubita de copiii mei.Sunt poate cele mai iubite fructe ale inceputului de vara,sunt asteptate,dorite si niciodata suficiente.
Avem nevoie de:
- 1 kg capsuni
- 700 gr zahar
- 1 lamaie medie
- 1 fiola esenta vanilie
Se spala capsunile in apa rece dupa care le lasam sa se scurga bine.Taiem capsunile in cubulete mici(la mine nu prea a fost nevoie pentru ca erau mititele) le punem intr-un vas incapator si presaram zaharul peste ele.Le lasam in frigider pentru 12-14 ore.Cu cat stau mai mult cu atat vom obtine un gem mai parfumat.
Dupa timpul de repaus vom pune capsunele la foc mic adaugam si sucul de la o lamaie+coaja apoi avem grija sa luam toata spuma care se formeaza deasupra in timpul fierberii.Dupa o ora de fiert,adaugam si esenta de vanile.(vanilia ii da un gust deosebit gemului)Pentru a proba gemul daca este facut adaugam in congelator o farfurioara pentru 15 minute.Dupa ce s-a racit,picuram putin gem pe farfurioara iar daca picatura isi pastreaza forma atunci gemul este gata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca putin dupa care il putem pune in borcane sterilizate apoi le depozitam in camara.Bineinteles ca nu am putut rezista sa nu mancam cateva feliute de painica cu gem!
Pofta buna!

14.06.2011

Prajitura cu cirese

Este o prajitura racoroasa,usoara si foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
- 800-900 gr cirese
- 100 gr biscuiti simpli
- 3 linguri zahar
- 125 gr unt/marg
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 6 linguri faina
- esenta vanilie
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unde cu untul/marg.Peste unt se aseaza biscuitii zdrobiti pe toata suprafata tavii.
Ciresele se spala,se curata de samburi se pun peste biscuiti si se presara 3 linguri de zahar.
Pregatim un blat din:5 albusuri batute spuma cu cele 5 linguri de zahar.Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie apoi le adaugam in albusuri.
Se adauga si faina amestecand usor.
Compozitia astfel obtinuta o turnam peste cirese.
 Se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana se coace blatul.
Calduta fiind prajitura se intoarce pe un platou,apoi cand e rece se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa:Lissa (cu mici modificari)

13.06.2011

Socata

Aroma racoritoare si dulce-acrisoara a socatei nu poate sa nu fie pe placul tuturor. Pe langa gustul aromat, sucul de soc are si numeroase proprietati terapeutice, fiind un medicament recomandat in lupta cu infectiile urinare sau renale,in combaterea constipatiei, abceselor, arsurilor, infectiilor pulmonare, afectiunilor cailor respiratorii, gripei, tusei, astmului bronsic, tuberculozei, rujeolei, scarlatinei.Socata se prepara cu usurinta de catre oricine.
 Avem nevoie de:
- 5 flori de soc
- un borcan de 5 litri apa
- 500 gr zahar
- 2 lamai
- 1 lingura de orez(cand te grabesti,sa fermenteze mai repede)
Se spala bine florile de soc prin scufundare intr-un castron cu apa.
Intr-un borcan de 5 litri se adauga zaharul,o lamaie stoarsa si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul.Dupa care adaugam florile de soc,lamaia taiata rondele si orezul.
Se acopera gura borcanului cu o farfurioara si se scoate pe balcon la soare.In fiecare zi amestecam in borcan dimineata si seara si gustam.Cand a ajuns la aciditatea dorita se strecoara socata si se pastreaza in sticle tinandu-se la frigider.Se serveste rece.
Este o bautura racoritoare si sanatoasa!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *