29.04.2011

Prajitura de ciocolata cu foi de napolitane

Este o prajitura foarte rapida si deosibit de gustoasa.
 Avem nevoie de:
- 400 gr ciocolata(lapte,amaruie)
- 200 ml frisca
- 100 gr unt
- 200 gr biscuiti simpli
- 1 fiola esenta vanilie,rom
- 50 gr alune
Ciocolata se rupe in bucati si se pune impreuna cu frisca la foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata(a nu se fierbe).Luam de pe foc apoi adaugam untul si esenta.
Separat zdrobim biscuitii cu mana si ii amestecam cu alunele.Ii introducem in compozitia de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza bine.Compozitia este destul de groasa.
Se poate pune in orice tavita cu peretii inalti.Punem o foaie de napolitana apoi punem crema de ciocolata iar peste crema o alta foaie de napolitana.Deasupra se poate turna firicele de ciocolata topita.
Se lasa la rece pana se intareste apoi se poate taia.Nu dureaza mult maxim 1 ora e gata si probabil tot cam intr-o ora e si gata de papat.E foarte delicioasa.
Pofta buna!

28.04.2011

Kinder Pinguin


Avem nevoie de:
- 10 oua
- 200 gr zahar tos
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 linguri de pesmet alb fin sau gris
- 5 linguri faina
- 4 linguri cacao
- 5 linguri miere
- 1 plic jum praf de copt
- 50 ml lapte
- 250 ml ulei
Pentru crema:
- 700 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
- 2 linguri miere
- 1 fiola esenta vanilie
- 3 linguri lapte
Pentru glazura 1(din interiorul prajiturii):
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr unt
- 2 linguri apa
Pentru glazura 2(deasupra prajiturii):
-220 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 gr unt
- 1 lingura apa
- 1 lingura zahar pudra
- 2 linguri ulei
Se amesteca cele 10 galbenusuri impreuna cu zahar si zaharul vanilat pana devine o crema densa.Adaugam faina,cacaua,praful de copt si pesmetul(grisul) amestecand cu o lingura de lemn.
Amestecam cu grija adaugand incet laptele,uleiul si apoi mierea.Separat se bat cele 10 albusuri spuma dupa care le introducem lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri.Compozitia va fi destul de lichida.
Se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(puteti coace un singur blat si il taiati in doua sau pregatiti toata coca si asteptati pana se coace prima foaie apoi o introduceti si pe a doua).Blaturile se lasa la racit.In timp ce se racesc blaturile pregatim crema.Se mixeaza frisca pana sta bat dupa care adaugam laptele,mierea,esenta de vanilie si intaritorul pt frisca.Rezulta o crema densa.Pentru glazura 1 si glazura 2 ingredientele se amesteca pe foc lasandu-le sa se topeasca fara a fierbe.
Dupa ce foile sau racit,pe una dintre foi se pune jumatate din crema de frisca se netezeste frumos dupa care turnam glazura 1 care a stat la temperatura camerei.Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura.
Se scoate prajitura de la rece cu glazura intarita si punem si cealalta jumatate de crema.Peste crema se pune a doua foaie apasand usor pe toata suprafata,ca sa adere foaia la crema.Apoi turnam si glazura 2 pe toata suprafata prajiturii si o lasam la rece pana se intareste glazura 2.
Prajitura se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
Pofta buna!

27.04.2011

CUPCAKE


Avem nevoie de:
- 2 cani faina(250gr)
- 2 cani zahar(300 gr)
- un sfert cana cacao(2 linguri)
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
- o jumatate lingurita sare
- 2 oua
- o jum. cana ulei(100 ml)
- cafea preparata(200ml)
- o cana lapte(200 ml)
- esenta rom,vanilie
In vasul de la robotul de bucatarie se amesteca faina,praful de copt,bicarbonatul,cacaua,sarea si zaharul.Apoi adaugam cele 2 oua batute,uleiul,cafeaua preparata,esenta si laptele.
Se amesteca bine,iar compozitia trebuie sa fie moale.Se pune  jumatate din cantitatea formei si se coc la foc mijlociu 15-20 minute.
Se racesc,se scobesc cu lingurita o parte din aluat,apoi se insiropeaza si se orneaza cu glazura,crema de vanilie,crema de ciocolata,budinca,frisca,depinde de preferinta fiecaruia.
Eu le-am ornat cu budinca de caramel si budinca de capsuni.
Sunt delicioase!

Ciorba de salata ardeleneasca

Se spune ca una dintre cele mai bune mancaruri traditionale romanesti este cea din partea ardealului.De fapt,mancarea traditional romaneasca este una foarte delicioasa indiferent din ce parte a tarii provine.De aceea m-am gandit sa pregatesc o ciorba de salata ardeleneasca.Fiind o mancare traditionala aceasta ciorba se mananca cu  mamaliguta cu branza sau pur si simplu cu mamaliguta calda.Este absolut delicioasa si binevenita la orice ora,calda sau rece merge perfect atunci cand ai pofta de o ciorba de salata ardeleneasca.
Avem nevoie de: 
- 4-5 salate frumoase
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- lapte,otet
- 2 oua
- o bucata de slanina
- smantana
- 1 ceapa mica

Taiem marunt slanima si o punem intr-o oala sa se prajeasca.Adaugam si frunzele de salata spalate si rupte bucatele.Le lasam sa se caleasca cateva minute dupa care adaugam ceapa intreaga,usturoiul,1-2 l apa si 4-5 linguri de otet.
Separat batem ouale cu o lingura de faina,4-5 linguri de smantana si o cana de lapte.Cand totul e fiert se adauga dresatura de smantana in oala si se amesteca.Ciorba se serveste cu  mamaliguta cu branza.
Este delicioasa!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *