20120210

SHEPHERD'S PIE






Poate va intrebati ce inseamna acest ''Shepherd's Pie''! Este o reteta englezeasca si daca o preparati cu carne de miel obtineti ''Shepherd's pie''(Placinta Ciobanului).Seamana foarte mult cu musacaua insa este putin diferita,aceasta are doar o palarie din piure de cartofi.De aceasta data am preparat-o cu carne tocata amestec porc+vita,dar cu siguranta o voi incerca si cu carne de miel.Este foarte,foarte buna!
Avem nevoie de:
- 600 gr cartofi albi
- 3 morcovi
- 2 cepe
-250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 800 gr carne tocata porc+vita
- 2 linguri bulion
- 300 ml supa de carne
- piper,sare,nucsoara
Se decojesc cartofii,se spala si se fierb in apa cu sare cca 25 minute.
Se curata morcovii si se taie cubulete.Ceapa se toaca,apoi se calesc impreuna cca 5 minute.
Intr-o tigaie mare se prajeste carnea tocata,amestecand,pana ce devine sfaramicioasa.Se adauga morcovii,ceapa si bulionul ,se mai prajesc putin impreuna apoi stingem cu supa de carne si condimentam cu sare si piper.
Se incinge cuptorul la 200 C.Pentru piure se incalzeste laptele.Se scurg cartofii,se lasa sa se racoreasca si se zdrobesc.Se toarna treptat laptele fierbinte si se inglobeaza.Se condimenteaza piureul cu sare si nucsoara.Se unge o forma mare de sufleu si se repartizeaza carnea tocata.Se spriteaza deasupra rozete de piure de cartofi.
Se rumeneste placinta la cuptor cca 35-40 minute.
Delicioasaaa!

4 comentarii:

  1. Numai bunataturi pe aici....o gospodina perfecta!
    Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draguzto,asemenea iti doresc si eu,un weekend cat mai placut!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de bine!Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Langmina!Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...