18.01.2013

Langosi




Laaaangosi!!! Cui nu-i plac langosii?Mie una sigur imi plac, mai ales cu branza sarata .... myaaamyyy sunt deliciosi si cu ciocolata,.... si cu smantana si cascaval,....si cu ....cate si mai cate ,     ... se poate pune orice vrei vrei tu.Vreau sa va spun ca,virgula, de cand am aflat de reteta acestor langosi,trei zile la rand am facut apoi in saptamana urmatoare din nou.Sunt grozavi de buni!!!

Avem nevoie de:
- 1 kg faina
- 50 gr drojdie
- 150 ml lapte caldut
- 600 ml kefir(sau lapte acru) 
- 3 oua
- 1/2 lingurita sare
Drojdia o amestecam cu laptele caldut si o lasam putin la crescut.Intr-un vas mare punem faina facem o adancitura la mijloc si adaugam ouale batute putin cu sare,drojdia crescuta iar din kefir adaugam putin cate putin pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.Pe masa de lucru ungem cu ulei,ne ungem si mainile cu ulei, luam cate putin din aluat si o intindem pe masa de lucru.Facem o forma dreptunghiulara ,rotunda sau cum vreti, 
.... asezam branza sarata ...
... apoi acoperim cu aluat si o prajim in uleiul incins pe ambele parti.La fel procedam si cu ciocolata insa aveti grija sa lipiti bine aluatul pentru a nu iesi toata umplutura in uleiul incins.
Ia uitati ce bunatateee!
Iar aici cu smantana si cascaval.
Un deliciuuu!Merita sa-i incercati,cu siguranta nu veti regreta.
Pofta buna!

Muschi de porc cu branza de capra





Preparatele cu carne sunt mult mai delicioase atunci cand trec printr-un cuptor bine incins.Acest fel de mancare este delicioasa,super suculenta si cu siguranta va fi foarte apreciata de intreaga familie.


Avem nevoie de:
- 700 gr muschi de porc
- 3 linguri ulei
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 borcan ardei copti decojiti
- 1 legatura cimbru
- 150 gr branza de capra
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 1 lingurita boia
- sare,piper

Se tolereaza muschiul curatandu-l de grasime si zgarciuri;se sterge.Se taie fasii de grosimea unui deget;se incinge uleiul si se prajesc fasiile de carne la foc iute.
Dupa prajire asezam carnea intr-o forma de sufleu sau de yena unsa cu unt.Ceapa o taiem rondele si punem peste carne.
Incingem cuptorul la 220 C.Amestecam branza de capra cu cimbru tocat,sare,boia dulce,piper,oua si smantana.
O parte din sos turnam peste carne.Deasupra asezam straturi de ardei copti,iar in final turnam restul de sos de branza deasupra.
Se coace gratinul la cuptor 25-30 minute.Se scoate de la cuptor si se lasa sa se racoreasca 10 minute apoi se poate servi.
Pofta buna!

17.01.2013

Tort cu rafturi



Tortul contine blat de cacao,umplutura crema de ciocolata alba cu frisca si crema de ciocolata amaruie cu ness.Imbracat in pasta din marshmallows iar decoratiunile din pasta de lapte praf.


Tort dobos


Avem nevoie de:
Pentru Foi:
- 6 oua
- 30 gr margarina rama
- 120 gr zahar pudra
- 120 gr faina
Pentru Crema:
- 4 oua
- 150 gr zahar pudra
- 150 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
- 200 gr margarina rama sau unt
- 3-4 linguri frisca batuta(optional)
Pentru Caramel:
- 2 linguri de unt
- 150 gr zahar tos
- 2-3 picaturi zeama de lamaie
Pentru inceput pregatim foile.Margarina o topim si o racim.Taiem 6 forme de hartie de 26 cm.Amestecam galbenusurile cu zahar pana devine spuma.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le inglobam in spuma de albusuri apoi adaugam lingura cu lingura din faina pana introducem toata faina.La final adaugam si margarina topita amestecand usor.Impartim aluatul in 6 parti egale.Se unge o hartie de copt,intindem aluat pe toata suprafata hartiei,o nivelam si o dam la cuptor pana cand vedem ca este frumos rumenita avand grija sa nu se arda fiindca foile sunt destul de subtiri.
Aici gata coapta
Ele trebuie sa fie asa de subtiri incat sa se vada degetele prin ele.Ia uitati cum se vad degetele mele ....
Dupa ce am copt cele 6 foi una din elecare este cea mai frumoasa o punem deoparte pentru caramel.Pregatim crema astfel: amestecam ouale intregi cu zahar pudra pe baie de aburi amestecand continuu.Dupa ce incepe sa se ingroase putin adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam din nou pana se topeste toata ciocolata.O lasam la racit.
Dupa racirea cremei adaugam un pachet de margarina rama pe care am tinut-o la temperatura camerei.Eu am mai adaugat si o lingura de cacao pentru a fi mai inchisa la culoare.Spre final adaugam si 3-4 linguri de frisca batuta spuma (optional,doar daca doriti).
Aveti grija sa nu amestecati prea mult in crema sau prea repede fiindca se taie.Eu asa am patit cu crema asa ca voi sa nu faceti ca mine,deaceea va spun sa nu patiti ca mine.
Ansamblarea tortului:
Asezam pe un platou prima foaie,adaugam o parte din crema apoi din nou o alta foaie si tot asa pana terminam toate cele 5 foi.Ungem cu crema inclusiv cel de deasupra si pe marginile tortului.
Pe margine eu am presarat migdale taiate marunt.
  
Pentru caramel,topim zaharul pe foc mic amestecand continuu avand grija sa nu se arda apoi adaugam 2 linguri de unt si 3-4 linguri zeama de lamaie.Punem foaia pe o tava o taiem in bucati apoi turnam caramelul peste bucatile de blat.Cel mai bine este sa taiati inainte foaia de blat astfel va va fi foarte greu sa taiati cu cutitul caramelul.Eu nu am taiat foaia si va spun ca foarte greu l-am taiat,insa pana la urma am reusit.
  Feliile de caramel se orneaza deasupra tortului.

Pofta buna!

14.01.2013

Tort cu fructe

Avem nevoie de:
Reteta pentru blat o gasiti aici (forma de tort 26 cm)
Ingrediente pentru crema:
- 4 foi gelatina
- 400 gr fructe de padure
- 1 lingura zahar
- 250 gr branza de vaci slaba
- 150 ml frisca lichida
- 150 ml frisca pentru decor
- fisctic maruntit
- ciocolata rasa sau bucatele mici
Pregatim blatul de pandispan, il lasam la racit si il taiem in doua.

Se inmoaie gelatina in apa rece.Dam in fiert 100 gr fructe de padure impreuna cu zaharul si il lasam la foc mic pentru 2 minute.Din aceasta compozitie punem deoparte putin pentru ornat.Gelatina o dizolvam in restul de compozitie,fierbinte,apoi se lasa sa se racoreasca.
Inglobam branza de vaci,frisca batuta  si restul de fructe.
Blatul inferior se asaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Asezam pe blat crema de fructe apoi acoperim cu celalalt blat, il dam la rece pentru 1-2 ore apoi indepartam inelul.Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa imaginatie.
Este un tort racoros si foarte delicios!

Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *