20110428

Kinder Pinguin


Avem nevoie de:
- 10 oua
- 200 gr zahar tos
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 linguri de pesmet alb fin sau gris
- 5 linguri faina
- 4 linguri cacao
- 5 linguri miere
- 1 plic jum praf de copt
- 50 ml lapte
- 250 ml ulei
Pentru crema:
- 700 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina
- 2 linguri miere
- 1 fiola esenta vanilie
- 3 linguri lapte
Pentru glazura 1(din interiorul prajiturii):
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr unt
- 2 linguri apa
Pentru glazura 2(deasupra prajiturii):
-220 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 gr unt
- 1 lingura apa
- 1 lingura zahar pudra
- 2 linguri ulei
Se amesteca cele 10 galbenusuri impreuna cu zahar si zaharul vanilat pana devine o crema densa.Adaugam faina,cacaua,praful de copt si pesmetul(grisul) amestecand cu o lingura de lemn.
Amestecam cu grija adaugand incet laptele,uleiul si apoi mierea.Separat se bat cele 10 albusuri spuma dupa care le introducem lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri.Compozitia va fi destul de lichida.
Se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(puteti coace un singur blat si il taiati in doua sau pregatiti toata coca si asteptati pana se coace prima foaie apoi o introduceti si pe a doua).Blaturile se lasa la racit.In timp ce se racesc blaturile pregatim crema.Se mixeaza frisca pana sta bat dupa care adaugam laptele,mierea,esenta de vanilie si intaritorul pt frisca.Rezulta o crema densa.Pentru glazura 1 si glazura 2 ingredientele se amesteca pe foc lasandu-le sa se topeasca fara a fierbe.
Dupa ce foile sau racit,pe una dintre foi se pune jumatate din crema de frisca se netezeste frumos dupa care turnam glazura 1 care a stat la temperatura camerei.Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura.
Se scoate prajitura de la rece cu glazura intarita si punem si cealalta jumatate de crema.Peste crema se pune a doua foaie apasand usor pe toata suprafata,ca sa adere foaia la crema.Apoi turnam si glazura 2 pe toata suprafata prajiturii si o lasam la rece pana se intareste glazura 2.
Prajitura se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...