20110316

Spanac scazut

Spanacul este o planta foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C  precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.Este printre primele legume care se consuma primavara si ultima,toamna tarziu.
 Avem nevoie de:
- 1 kg spanac
- 200 gr smantana
- 1 lingura faina
- 1 ou
- 2-3 catei usturoi
- 50 gr unt
Se spala spanacul si se fierbe pe aburi (10 minute)deoarece prin fierbere in apa o buna parte dintre vitamine si minerale se pierd sau isi diminueaza valorile.Se raceste si se toaca marunt.(asta numai daca doriti) Intr-un vas se topeste untul,se adauga spanacul tocat si se lasa 5 minute sa se caleasca amestecand continuu.
Separat intr-o farfurie amestecam oul cu faina si smantana.
Dupa cele 5 minute de calire se adauga compozitia de smantana,sarea si usturoiul pisat(daca va place)amestecand continuu pentru inca 3-4 minute pana incepe sa se lege spanacul.
Se serveste alaturi de ochiuri sau de ce nu merge si pe paine prajita.
Este foarte sanatos si foarte gustos pentru toate varstele.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...