20.01.2019

Cheesecake cu nutella


Avem nevoi de:
Ingrediente pentru blat:

- 340 gr biscuiti oreo
- 110 gr unt topit

Ingrediente pentru crema:

-1 kg crema de branza(lidl)
- 200ml frisca lichida
- 190 gr nuttella
- 1 fiola es.vanilie
- 1 lingura amidon
- 4 oua
- 150 gr zahar

Pentru glazura:

- 190 gr nutella
- 80 gr frisca lichida

Biscuitii se dau prin robot pana se maruntesc bine, apoi se adauga untul topit si putin racit.Se intinde intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm presand usor cu mana.Se da la cuptor 180 C.
pentru 13-15 minute.
Intre timp pregatim crema.Intr-un castron incapator se bate branza de vaci(crema de branza) cu frisca lichida adaugandu-se amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 4 oua treptat.Se scoate jumatate din crema in care se pune nutella si 2 linguri de frisca lichida.Se bate cu mixerul pana se omogenizeaza bine.
Crema alba se pune peste blatul cu biscuiti urmata apoi de crema cu nutella.
Se da la cuptorul incins 150 gade pentru 40-45 minute.Se lasa sa se raceasca complet.Incalzim frisca lichida pana da in clocot apoi o turnam peste nuttella.Ornam cheesecake-ul cu nuttella si alune/migdale/nuci maruntite. 

Un deliciu!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *