06.08.2014

Placinta cu pui si ciuperci



Avem nevoie de:
- 80 ml ulei de masline
- 4 catei de usturoi tocati fin
- 2 cepe taiate fin
- 2 lamai injumatatite
- 2 pui intregi mai mici
- 500 ml supa de pui
- 45 gr unt
- 250 gr ciuperci albe
- 250 ml smantana
- sare si piper 
- 500 gr aluat foietaj
- 1ou
Incinge cuptorul la 200 C Prajetse ceapa si usturoiul intr-o tigaie mare impreuna cu uleiul.Stoarce lamaile peste pui si prajeste-i pana devin maro-auriu.Adauga supa de pui acopera oala si las-o la cuptor pana cand carnea incepe sa cada de pe os.Scoate carnea de pe oase si las-o deoparte.Intr-o alta tigaie topeste untul si prajeste ciupercile.Adauga carnea de pui si mai prajeste inca 5 minute.
Toarna smantana si fierbe cand amestecul devine gros si cremos.Condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava cu diametru de 30 cm asezam aluatul foietaj cu o margine de aprox 2 cm.Aseaza amestecul de carne cu ciuperci.Din aluatul ramas taie fasii si pune-le deasupra.Unge cu ou si coace placinta timp de 25-30 minute sau pana cand devine aurie la suprafata.

Delicioasa!

05.08.2014

Placinta italiana de pui


Avem nevoie de:
- 1 ceapa mare tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 3 linguri ulei masline
- 2 lingurite oregano uscat
- 3 conserve a cate 400 gr rosii tocate
- 1 lingura zahar
- putin otet din vin rosu sau alb
- cca 500 gr pui copt rupt in bucati
- 125 gr mozzarella
- 2 maini mari e pesmet proaspat
Caleste ceapa si usturoiul in ulei pana se inmoaie.Adauga oreganoul,rosiile si zaharul,un strop de otet putina sare si piper apoi fierbe sosul 20 minute pana cand se ingroasa.
Adauga puiul si transfera totul intr-un vas termorezistent.
Incinge cuptorul la 220 C.Rupe mozzarella in bucati si presarale impreuna cu pesmetul si putin piper suplimentar peste pui.
 Da mancarea la cuptor 20 minute pana cand puiul e fierbinte iar partea superioara devine aurie si se rumeneste.
Serveste placinta cu piure,cartofi natur,orez sau paste.
Delicioasa!

04.08.2014

Tarta cu praz



Avem nevoie de:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 120 gr unt rece
- sare
- 800 gr praz
- 25 gr unt
-180 ml supa de legume
- 100 ml vin alb
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 50 gr parmezan ras sau cascaval
- sare,piper
1/4 lingurita chimen macinat
- nucsoara
Se framanta rapid un aluat din faina,ou,unt,jum de lingurita sare si 2 linguri apa.Se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie.Se da la frigider cca 30 minute.
Se curata prazul se spala si se taie rondele groase de cca 1 cm.Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc rondelele de praz cca 3 minute amestecand.Se stinge cu supa de legume si vin si se dau in fiert la foc mijlociu amestecand pana ce se evapora tot lichidul.
Se incinge cuptorul la 220 C.Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta unsa cu unt.Se ridica o margine inalta de 3 cm.Se repartizeaza pe blat un strat uniform de umplutura.
Se bat ouale cu smantana si parmezan sau cascaval.Se condimenteaza cu sare,piper,chimen si nucsoara.Se toarna peste legume si se coace tarta la cuptor cca 25 minute.
Delicioasa!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *