01.06.2012

Choux a la creme

Se fac usor si se pot umple cu diferite creme.Fiind sezonul capsunelor am ales ca umplutura sa fie cu capsuni si frisca.

 Avem nevoie de:
- 70 gr unt
- 1/2 lingurita sare
- 180 gr faina
- 4 oua
- 300 ml frisca lichida
-  250 gr capsuni
- 50 gr ciocolata amaruie topita
- zahar pudra
Se dau in fiert intr-o cratita untul cu 250 ml apa;
Se adauga sarea apoi faina dintr-o data.
Se amesteca la foc mijlociu cca 2 min ,pana ce aluatul se desprinde de fundul vasului ca o galusca.
 Inglobam apoi pe rand ouale si amestecam bine pana ia nastere un aluat lucios.
 Se inconge cuptorul la 200 C.Se asaza aluatul intr-un sprit prevazut cu forma de stea maresi se spriteaza rozete de marimea unei nuci pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Se coc la cuptor cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos.Se scot si se taie imediat,apoi se lasa la racit.
Pentru crema batem frisca bine,capsunile le spalam,le pasam cu o furculita impreuna cu zahar dupa gust.Capsunele le adaugam in frisca batuta.Cu aceasta crema umplem gogosele.Deasupra presaram zahar pudra apoi ornam cu ciocolata topita.
Pofta buna!

Cupe de vara cu fructe pentru copii






Un desert cu multa crema, fructe si biscuiti, ideal pentru  pitici.Ai mei cel putin au fost tare incantati de aspect iar de gust nu mai zic intr-o clipa a si disparut.

Avem nevoie de:
 Pentru 4 portii
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 12 biscuiti caramelizati
- 2 kiwi
- 250 gr capsuni
- 200 gr iaurt cu vanilie
- 200 gr iaurt simplu
- 2 linguri ciocolata alba rasa
Continutul plicului de budinca se amesteca impreuna cu 100 ml lapte si 3 linguri zahar.Restul de lapte se da in clocot,apoi se inglobeaza compozitia de budinca,se reduce focul si se lasa sa fiarba 1-2 minute amestecand continuu pana ce se leaga.Se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.Se asaza biscuitii intr-o punga de plastic si se drobesc cu sucitorul.Se decojesc fructele de kiwi si se taie felii.Doua felii se taie jumatati si se pastreaza pentru decor,iar restul se paseaza cu furculita.Capsunile se spala se taie 4 felii si se pun deoparte pentru ornat,iar restul se paseaza cu furculita impreuna cu zahar dupa gust. 
Cu mixerul,se incorporeaza in budinca de vanilie iaurtul simplu si cel cu vanilie.Se da crema la frigider.
In cupe de desert sau pahare se asaza mai intai piure de capsuni,unul de crema de vanilie,apoi unul de biscuiti,altul de crema vanilie si in final piure de kiwi.Se presara ciocolata rasa si se orneaza cu fructe.
Un desert super rapid,sanatos pentru prichidei si super delicios!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *