19.02.2011

Rulada de ananas

Este o rulada deosebit de fina,eleganta si delicioasa.In schimb daca tineti la silueta este periculoasa dar se poate inlocui crema mascarpone cu branza de vaci obisnuita sau chiar degresata.Aceeasi reteta se poate prepara si cu zmeura.

Avem nevoie de:
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 1 fiola esenta de rom
- 50 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
-2 linguri de cacao


Cuptorul se incinge la 180*C.Se tapeteaza cu hartie o tava.Separam ouale.Albusul il batem cu mixerul adaugand treptat zaharul.Galbenusurile se amesteca cu esenta de rom si apoi se adauga in spuma  de albusuri.


Amestecam usor dupa care adaugam faina care se amesteca intai cu praful de copt si cacaua.

Se cern peste albus si totul se omogenizeaza cu telul.

Aluatul se repartizeaza in tava si se coace 15-20 minute.

Un prosop de bumbac se tapeteaza cu un strat subtire de zahar pudra.Blatul se rastoarna pe acest prosop.Hartia de pe fund se umezeste si si se desprinde.Blatul se ruleaza in prosop.Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema avem nevoie de:
- 2 cutii de ananas,unul bucatele si unul rondele
- 250 gr crema mascarpone
- 300 ml frisca lichida hulala
- 2 linguri de zahar pudra

Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra.
Se inglobeaza 100 ml frisca batuta si cuburile de ananas.


Se deruleaza blatul,se repartizeaza crema deasupra si se ruleaza la loc.

Se imbraca rulada in frisca batuta,se pudreaza cu cacao si apoi se orneaza cu jumatati de rondele de ananas.


Pofta buna!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *