20120223

Crochete cu ton






Un aperitiv foarte simplu si foarte gustos, mai ales pentru cei care iubesc tonul.
Avem nevoie de:
- 2 cutii ton maruntit in suc propiu
- 250 ml lapte
- 50 gr ciuperci
- 75 gr faina
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 oua
- sare,piper
- 4 linguri pesmet
Se curata ceapa si ciupercile,se spala si se taie marunt,apoi se calesc in 2 linguri de ulei incins,pana se inmoaie iar ceapa devine lucioasa.
 Se presara faina,se amesteca energic si se toarna cate putin din lapte,omogenizand.
Se fierbe compozitia pana ce se obtine un sos gros.
Se lasa sa se raceasca,dupa care se incorporeaza tonul bine scurs,1 ou,sare si piper dupa gust.
Se modeleaza crochete din aceasta compozitie,se trec pe rand,prin faina ...
... prin ou batut ...
... si prin pesmet.
Se prajesc in ulei incins,rumenindu-le frumos pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc ca aperitiv cald.
Sunt absolut delicioase!

3 comentarii:

  1. Fix pe gustul meu!!! Trebuie incercate ca mor de pofta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. MONY00:48

    ce bine arata CAMY am si scris jos reteta si vreau sa o incerc si eu ca noua ne place fff mult tonul.si cred ca e fff bun. te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt super bune Mony mai ales daca le mananci cu crema de branza de la cartofi cu crema de branza.Incearca si sa-mi zici daca ti-a placut.Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...