01.03.2012

Gratin de broccoli






Gustoasa si saraca in calorii,plina de fibre,vitamine si minerale,broccoli este una dintre legumele esentiale pentru iarna.Mie una imi place sa o mananc si asa simpla,fiarta cu doar putina sare si atat.O reteta simpla,rapida dar si foarte delicioasa!
Avem nevoie de: 
- 1 kg broccoli
- 2 linguri unt
- 200 gr salam cu sunca
- 1 portie sos Bechamel
- 2 oua
- 100 gr cascaval ras
- sare,piper macinat
Se desparte buchetelele de broccoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba cca 10 minute.
 Apoi se scurg,se trec printr-un jet de apa rece si se lasa din nou sa se scurga foarte foarte bine.
Se incinge cuptorul la 180 C.Se unge o forma de yena cu unt si se asaza buchetele de broccoli si felii de salam cu sunca.
Pentru prepararea sosului Bechamel o gasiti aici.Se bat ouale cu sare si piper dupa gust,apoi se introduc in sosul Bechamel batand cu telul si se toarna deasupra.
Se presara cascaval peste gratin ...
... si se coace la cuptor  pana se rumeneste frumos.
 Delicioasaa !!!! Pofta buna!

29.02.2012

Salata de boeuf






O reteta romaneasca cunoscuta de toti, aceasta salata de boeuf este grozav de buna.Eu sincer nu ma prea dau in vant dupa ea, in schimb sotului meu ii place taareee mult iar pentru asta o fac ori de cate ori pregatesc o supa de taitei sau cu galuste.
Avem nevoie de:
- 1 piept de pui sau aripi/cosuri de pui
- 3-4 morcovi
- 1/2 dintr-o telina medie
- 1 radacina patrunjel
- 2 castraveti murati
- 1 cutie mica mazare
- 2 cartofi fierti
- sare
- 1 galbenus
- ulei
- 1/2 lingura mustar
Legumele fierte se taie marunt cu cutitul.Intr-un vas mai mare adaugam legumele taiate marunt morcovii,telina,patrunjelul radacina,cartofii,castravetii si potrivim de sare.Carnea fiarta se taie si ea tot marunt.(in poza nu se vad castravetii fiindca uitasem de ei,dar i-am fost pus mai la urma iar poza nu-i mai facusem):D
Adaugam mazarea si cartofii.
 Separat pregatim maioneza apoi o amestecam cu legumele taiate.
Se amesteca totul cu mare grija apoi ornam cu castraveti si gogosari.
Se serveste rece cu mare pofta!

Macaroane cu branza






Acest fel de mancare este unul foaaartee vechi mai bine zis din copilarie.Tin minte ca de multe ori la cina ne pregatea ''mamy'' aceasta bunatate, iar noi o savuram cu maaree pofta.Se prepara foarte usor si foarte rapid.
Avem nevoie de:
- 400 gr macaroane
- 2 oua,sare
- cas de vaca sau oaie sau cascaval
- 2-3 linguri smantana
- 1 lingura de unt
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.Casul sau cascavalul se rade pe razatoarea mica.(eu am avut cas) Se unge cu unt o forma de yena apoi se pune un rand de macaroane un rand de cas sau cascaval si tot asa pana se termina toate ingredientele.
Separat se bat ouale cu putina sare si smantana.Se toarna peste macaroane.
 Se da forma la cuptorul incins pentru 25 minute.
Se servesc calde cu mare pofta!

28.02.2012

Tarta cu piersici






O tarta absolut delicioasa cu gust proaspat si fructe conservate!
Avem nevoie de:
- 350 gr aluat de foi(congelat)
- 400 gr piersici,caise (conserva)
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 oua,sare
- 300 gr branza de vaci
- 150 ml smantana
- 75 gr zahar
- 75 gr gem de zmeura sau capsuni
- zahar pudra
 Se incinge cuptorul la 200 C.Se decongeleaza foile de aluat apoi se asaza intr-o forma de tarta(26 cm) umezita.Se inteapa aluatul cu furculita si se coace la cuptor cca 10 minute.
Se lasa sa se scurga piersicile sau caisele si se pun deoparte 4-5 linguri de suc.In acest suc se va dizolva praful de budinca.Se separa ouale,iar albusurile se bat cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu branza de vaci,smantana si zahar.
Se inglobeaza compozitia de budinca.
Se incorporeaza apoi albusul batut.
Compozitia de branza se repartizeaza uniform pe aluatul de foi si se asaza deasupra jumatati de piersici sau caise.Jumatate din ele se asaza cu suprafata taiata in sus,celelalte cu partea rotunjita in sus.Fructele se incrusteaza usor.Gemul se repartizeaza in adanciturile piersicilor sau a caiselor cu partea taiata in sus.
Tarta se mai coace la cuptor pentru inca 20-25 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca.Inainte de servire se pudreaza cu zahar.
Se consuma cat se poate de proaspata!
La cat este de gustoasa cu siguranta nu mai ramane nimic din ea.

Lasagna cu pui si ciuperci






Este o reteta aromata si gustoasa!O cina perfecta pentru intreaga familie!
 Avem nevoie de:
- 200 gr ciuperci
- 350 gr piept de pui
- 3 catei de usturoi
- 4 rosii decojite
- 4 linguri ulei de masline
- 100 gr spanac
- 16-18 foi de lasagna
- 1 portie sos bechamel
- 2 galbenusuri
- 100 gr emmentaler
- 60 gr parmezan ras
- sare,piper
Se curata ciupercile si se taie felii.Se spala carnea si se taie cuburi.Se taie cuburi si rosiile(eu am pus bulion in loc de rosii).Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc ciupercile.
 Se scot apoi din tigaie unde se adauga 2 linguri de ulei si se prajeste carnea la foc iute.
Se adauga usturoiul tocat si se prajeste putin cu carnea.Se adauga rosiile si se calesc la foc mijlociu timp de cca 10 minute.
Se curata frunzele de spanac,se spala sub un jet de apa si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare (eu am pus spananc de la congelator).Se incinge cuptorul la 180 C.Se unge o forma de sufleu cu restul de ulei.Sosul Bechamel se prepara inainte de a se praji ciupercile si carnea de pui,iar prepararea lui o gasiti aici.Se inglobeaza galbenusurile in sosul Bechamel,batand cu telul si se inglobeaza cascavalul.
Pe fundul unei forme se asaza o treime din foile de lasagna,apoi se asaza umplutura de carne si ciuperci ....
... foile de spanac ...
... apoi din nou un strat de foi de lasagna si o parte de sos Bechamel.
Se presara parmezan si se repartizeaza restul de compozitie de carne,frunze de spanac,iar ultimul strat este format din foi de lasagna,peste care se toarna restul de sos Bechamel;se presara parmezan si se da la cuptor.
Lasagna se coace cca 35-40 min,pana ce se rumeneste frumos.
 Se serveste calda! Un deliciu !!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *