Gustoasa si saraca in calorii,plina de fibre,vitamine si minerale,broccoli este una dintre legumele esentiale pentru iarna.Mie una imi place sa o mananc si asa simpla,fiarta cu doar putina sare si atat.O reteta simpla,rapida dar si foarte delicioasa!
Avem nevoie de:
- 1 kg broccoli
- 2 linguri unt
- 200 gr salam cu sunca
- 1 portie sos Bechamel
- 2 oua
- 100 gr cascaval ras
- sare,piper macinat
Se desparte buchetelele de broccoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba cca 10 minute.
Apoi se scurg,se trec printr-un jet de apa rece si se lasa din nou sa se scurga foarte foarte bine.
Se incinge cuptorul la 180 C.Se unge o forma de yena cu unt si se asaza buchetele de broccoli si felii de salam cu sunca.
Pentru prepararea sosului Bechamel o gasiti aici.Se bat ouale cu sare si piper dupa gust,apoi se introduc in sosul Bechamel batand cu telul si se toarna deasupra.
Se presara cascaval peste gratin ...
... si se coace la cuptor pana se rumeneste frumos.
Delicioasaa !!!! Pofta buna!