08.03.2011

Tort de ciocolata pralinata


Pentru blat avem nevoie de:
- 4 oua 
- 100 gr nuci macinate
- 1 lingura jum cacao
- 100 gr zahar
Cuptorul se incinge la 180 gradeC.Se tapeteaza cu hartie o forma de tort.(tava mea de tort a fost mica,voi daca faceti intr-o tava mai mare dublati cantitatile la ingrediente)Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zahar.Se adauga nucile macinate si cacao amestecand.
Albusul se bate spuma si se inglobeaza in crema de galbenusuri amestecand usor.
 Se toarna in forma pregatita si se coace timp de cca 45 minute.
Se lasa la racit si apoi il insiropam cu esenta de rom+putina apa cu zahar.
Pentru crema si pralina avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata amaruie
-150 gr nuca
- 150 gr zahar
Punem la foc mic frisca lichida si apoi adaugam ciocolata rupta in bucati.Se lasa cateva minute pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Lasam crema la racit dupa care o batem cu mixerul.(la mine nu a mai fost nevoie sa o bat,am lasat-o 10 min in congelator si mi s-a intarit perfect) Topim zaharul la foc mic apoi adaugam nucile amestecand rapid dupa care o turnam repede pe o foaie pergament.
Dupa ce sa racit complet pisati nucile cu batatorul de batut carne.
Scoatem crema de la rece si o batem cu telul daca mai e nevoie apoi incorporam jumatate din compozitia de pralina pisata si amestecam.
 
Se intinde crema peste blatul insiropat si se orneaza cu cealalta jumatate de praline pisate.Pe margini ornam tortul cu frisca batuta amestecat cu cateva picaturi de colorant alimentar.
 
Este deosebit de delicios,merita incercat.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. mony09:39

    e super fain tortul camy si cred ca a fost si fff bun sunt sigura de asta. daca eram acolo sigur mancam si eu o felie doua. besoss.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Mony, a fost delicios!Pupici!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *