Avem nevoie de:
- 2 oua
- 4 linguri de miere
- 6 linguri de ulei
- 10 linguri de lapte
-300 gr zahar tos
- faina cat cuprinde
Se amesteca toate ingredientele,se pun pe foc mic si se amesteca continuu cu telul pana capata o culoare maronie.
Se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde(eu am pus aproximativ 1 kg)
Se lucreaza repede si se imparte coca in patru parti egale.
Se intind 4 foi care se coc separat pe dosul unei tavi presarata cu faina.
Se procedeaza la fel cu fiecare foaie.
Apoi fiecare foaie se curata de faina care se pune si se prepara crema.
Pentru crema avem nevoie de:
- 1 l jum de lapte
- 30 lingurite gris
- 250 gr margarina sau unt
- 50 gr zahar sau dupa gust
- es vanilie,zahar vanilat,coaja rasa de la o lamaie
Punem la foc laptele,adaugam zaharul,iar cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie si grisul.Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.Se raceste,apoi adaugam margarina sau untul,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Pe prima foaie intindem un strat subtire de gem(de care doriti,eu am pus gem de gutui,dar merge foarte bine si gemul de prune) apoi intindem un strat de crema,iar foaie si din nou gem si continuam asa pana se termina foile si crema.
Deasupra prajiturii se presara zahar pudra.Se lasa la rece pana a doua zi pentru inmuierea foilor.
Pofta buna!
- faina cat cuprinde
Se amesteca toate ingredientele,se pun pe foc mic si se amesteca continuu cu telul pana capata o culoare maronie.
Pentru crema avem nevoie de:
- 1 l jum de lapte
- 30 lingurite gris
- 250 gr margarina sau unt
- 50 gr zahar sau dupa gust
- es vanilie,zahar vanilat,coaja rasa de la o lamaie
Punem la foc laptele,adaugam zaharul,iar cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie si grisul.Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.Se raceste,apoi adaugam margarina sau untul,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.