23.02.2011

PRAJITURA CU MIERE DE ALBINE


Avem nevoie de:
- 2 oua
- 4 linguri de miere 
- 6 linguri de ulei
- 10 linguri de lapte
-300 gr zahar tos
- faina cat cuprinde
 Se amesteca toate ingredientele,se pun pe foc mic si se amesteca continuu cu telul pana capata o culoare maronie.
 
Se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde(eu am pus aproximativ 1 kg)
 
 
Se lucreaza repede si se imparte coca in patru parti egale.
Se intind 4 foi care se coc separat pe dosul unei tavi presarata cu faina.
Se procedeaza la fel cu fiecare foaie.
Apoi fiecare foaie se curata de faina care se pune si se prepara crema.
Pentru crema avem nevoie de:
- 1 l jum de lapte
- 30 lingurite gris
- 250 gr margarina sau unt
- 50 gr zahar sau dupa gust
- es vanilie,zahar vanilat,coaja rasa de la o lamaie
Punem la foc laptele,adaugam zaharul,iar cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie si grisul.Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.Se raceste,apoi adaugam margarina sau untul,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Pe prima foaie intindem un strat subtire de gem(de care doriti,eu am pus gem de gutui,dar merge foarte bine si gemul de prune) apoi intindem un strat de crema,iar foaie si din nou gem si continuam asa pana se termina foile si crema.
Deasupra prajiturii se presara zahar pudra.Se lasa la rece pana a doua zi pentru inmuierea foilor.
 
Pofta buna!

21.02.2011

Rulada de carne tocata

Este un aperitiv consistent,gustos si simplu de preparat.Dar poate fi si un fel de mancare insotit de o garnitura de legume sau un piure si muraturi.

Avem nevoie de:
- 1 kg carne tocata (vita+porc)
- 2 cepe
- miezul unei felii de paine
- 1 ou crud
- 4 oua fierte tari
- verdeata tocata
- rozmarin
- 1 lingura pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper
- condimente pt carne tocata

Amestecam in vasul de la robot carnea tocata,ceapa taiata marunt,miezul inmuiat in lapte si bine presat,oul crud,verdeata tocata.Condimentam cu rozmarin,condimente pt carne tocata,sare si piper dupa gust.
Asezam compozitia pe o folie de auminiu unsa cu putin ulei si ii dam o forma dreptunghiulara.Pe mijloc punem cele 4 oua fierte,presaram putin cascaval si rulam carnea ajutandu-ne de folia de aluminiu.Bineinteles ca putem sa adaugam si gogosar rosu,galben sau verde si ce mai doriti.











 Punem rulada intr-o tava de yena imbracata in folia de aluminiu si o dam la cuptor pentru 60 minute.

Spre sfarsit se inlatura folia de auminiu si se mai lasa 10 minute pana devine rumena.
Se serveste calda alaturi de salata verde sau piure de cartofi cu muraturi.

Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *