16.06.2012

Tort "castel cu printese" II



Blat si crema de la prajitura Boema imbracat in pasta marshmallows iar ornamentele din pasta de lapte praf.Printesele sunt necomestibile.





14.06.2012

Cuburi cu cacao si fructe

O prajitura delicioasa si aspectoasa!!!


 Avem nevoie de:
- 4 foi de gelatina
- 1 foaie de pandispan cu cacao (22/22)
- 2 linguri gem de capsuni
- 250 ml frisca lichida
- 100 gr zahar pudra
- 100 ml smantana
- 12 capsuni
- 1/2 plic praf de gelatina
- 100 ml apa
- 250 gr ricotta
- 1 lingura cacao
Se prepara foaia de pandispan dupa reteta de aici.Gelatina o preparam conform indicatiilor de pe ambalaj.Intr-o forma tapetata cu folie transparenta asezam blatul si ungem cu gem de capsuni.
 Se bate frisca impreuna cu 40 gr zahar pudra.Se taie bucatele jumatate din cantitatea de capsuni.In frisca se inglobeaza smantana,capsunile si gelatina.
Se repartizeaza pe blat si se da la frigider.
Se inmoaie gelatina in apa si se lasa cca 10 minute.Se dizolva la bain-marie si se lasa sa se raceasca.Se bate spuma ricotta cu restul de zahar pudra si cacao.
Se adauga gelatina si se bate mai departe pana devine spuma.
Se repartizeaza in forma si se niveleaza folosind furculita pentru a da nastere de valuri.
Se lasa la frigider pentru cca 5 ore dupa care le taiem cuburi si ornam cu frunze de menta si capsuni taiate felii.
Pofta buna!

12.06.2012

Inghetata de capsuni






Cum afara este foarte cald iti doresti ca, mai tot timpul sa te racoresti cu ceva rece.Asadar aceasta inghetata de capsuni este ideala pentru a te racori dar in acelasi timp sa te bucuri si de gustul sau delicios.

Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 1 lingurita amidon gustin
- 250 ml frisca lichida
- 150 gr zahar
- 500 gr capsuni
- 1 fiola esenta vanilie 
Capsunile le spalam le curatam de codite si amestecam 50 gr zahar apoi le dam la rece.
Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (50 gr) pana devin spuma.
Adaugam amidonul pe care l-am dizolvat in putina apa rece.Turnam apoi laptele si amestecam.
Fierbem crema la foc mic amestecand continuu, insa nu lasam prea mult, doar pana se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca complet.Frisca o batem cu mixerul apoi o inglobam in crema racita.
Capsunile le pasam cu blenderul sau cu furculita apoi le adaugam in compozitia de oua.Punem si vanilia si omogenizam bine.
 O asezam in caserole si o dam la congelator pentru 3-4 ore sau cine are masina de inghetata se toarna in vasul masinii si se lasa sa-si faca treaba pentru aproximativ 30 minute.

Delicioasaa!!!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *