30.03.2011

Tortilla cu cartofi (spaniola)

Tortilla de patatas(tortilla de cartofi) este nelipsita din meniurile spaniole.Este un elemement de baza pentru aperitivele spaniole.Sa nu credeti insa ca este o mancare complicata,tocmai este foarte simplu de preparat si foarte rapida mai ales atunci cand ai musafiri neasteptati, deoarece fiecare are in casa ingredientele necesare.Iar pe deasupra este si foarte gustoasa.Peste tot pe unde am vazut reteta asta este preparata cu ceapa,eu insa nu am pus ceapa deloc.

Avem nevoie de:
- 4-5 cartofi
- 3 oua
- carnati cabanos sau salam
- 2 felii cascaval
- branza de oaie
- gogosar rosu
Se curata cartofii si se taie ca pentru cartofi pai apoi se prajesc in ulei.Se scot din ulei si se pun intr-o alta tigaie.
Peste cartofi punem un rand de branza apoi cascavalul,carnatii sau salamul,gogosarul si sare cat e nevoie.(bineinteles ca fiecare poate sa puna ce doreste peste cartofi)
Separat batem ouale si turnam peste cartofi.
 Punem pe foc mic si lasam cca 5 minute pana se leaga o parte din ou dupa care cu o alta tigaie intoarcem tortilla (fiecare poate sa o intoarca cu ce are,merge foarte bine si cu un capac sau o farfurie mai mare,insa aveti grija sa nu va ardeti)
O lasam si pe partea cealalta inca vreo 3-4 minute.
 Se serveste calda alaturi de muraturi.Este foarte gustoasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *