20120223

Cartofi cu crema de branza






O bunatate de crema care se asorteaza perfect cu acesti cartofi rumeniti si deliciosi.
Avem nevoie de:
- 1 kg cartofi rosii
- sare,piper
-  rozmarin,verdeata tocata
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 400 gr branza de vaci
- 3 linguri smantana
- 2 linguri iaurt
- 1 1/2 lingura mustar
Se decojesc cartofii,se spala si se taie felii groase de 5-7 mm.Se asaza in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba cca 8 minute.Se scurg.
Se incinge cuptorul la 170 C.Se unge o tava cu 2 linguri ulei ,se asaza feliile de cartofi,se presara verdeata,rozmarin si se toarna din nou putin ulei.
Se coc la cuptor pana se rumenesc frumos.Preparam crema astfel:se toaca ceapa,se amesteca smantana cu branza de vaci,iaurt,ulei si mustar.Se sareaza si se pipereaza apoi adaugam ceapa.Se da la frigider cca 1 ora.
Inainte de servire se poate adauga ceapa verde tocata marunt.Crema se serveste  alaturi de cartofii rumeniti sau merge foarte bine si cu crochete cu ton.
Deliciosi!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...