10.02.2012

SHEPHERD'S PIE






Poate va intrebati ce inseamna acest ''Shepherd's Pie''! Este o reteta englezeasca si daca o preparati cu carne de miel obtineti ''Shepherd's pie''(Placinta Ciobanului).Seamana foarte mult cu musacaua insa este putin diferita,aceasta are doar o palarie din piure de cartofi.De aceasta data am preparat-o cu carne tocata amestec porc+vita,dar cu siguranta o voi incerca si cu carne de miel.Este foarte,foarte buna!
Avem nevoie de:
- 600 gr cartofi albi
- 3 morcovi
- 2 cepe
-250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 800 gr carne tocata porc+vita
- 2 linguri bulion
- 300 ml supa de carne
- piper,sare,nucsoara
Se decojesc cartofii,se spala si se fierb in apa cu sare cca 25 minute.
Se curata morcovii si se taie cubulete.Ceapa se toaca,apoi se calesc impreuna cca 5 minute.
Intr-o tigaie mare se prajeste carnea tocata,amestecand,pana ce devine sfaramicioasa.Se adauga morcovii,ceapa si bulionul ,se mai prajesc putin impreuna apoi stingem cu supa de carne si condimentam cu sare si piper.
Se incinge cuptorul la 200 C.Pentru piure se incalzeste laptele.Se scurg cartofii,se lasa sa se racoreasca si se zdrobesc.Se toarna treptat laptele fierbinte si se inglobeaza.Se condimenteaza piureul cu sare si nucsoara.Se unge o forma mare de sufleu si se repartizeaza carnea tocata.Se spriteaza deasupra rozete de piure de cartofi.
Se rumeneste placinta la cuptor cca 35-40 minute.
Delicioasaaa!

09.02.2012

Pizza cu ciuperci





Va servesc azi cu o delicioasa pizza cu ciuperci.
Avem nevoie de: 
- aluat de pizza pe care reteta o gasiti aici
- 500 gr ciuperci proaspete
- frunze de patrunjel
- sare,sos pentru pizza
- 1 lingurita de unt
- mozzarella/cascaval
- usturoi(optional)
Pentru inceput pregatim aluatul de pizza pe care reteta o gasiti aici.Ciupercile le curatam si le taiem feliute.Intr-o tigaie topim putin unt apoi adaugam ciupercile taiate si le lasam sa se caleasca pana scade tot lichidul si isi schimba culoarea.Condimentam cu sare dupa gust,usturoi tocat (doar daca doriti, se poate si fara) si patrunjel tocat.Se lasa la racit.
Intr-o tava rotunda de pizza sau de tarta se intinde aluatul,iar peste aluat turnam sos pentru pizza si  intindem cu o pensula pe toata suprafata aluatului. 
Asezam feliile de mozzarella sau de cascaval.(eu am pus cascaval,dar daca aveti mozzarella puneti mai bine mozzarella,este mai buna)
Peste cascaval/mozzarella se pun ciupercile calite ....
..... peste ciuperci punem mozzarella/cascaval din loc in loc.
O dam la cuptorul incins la foc mare pentru 10-15 minute.
Ataaat de buuuna eee!(pentru cine iubeste ciupercile :D)
Delicioasaaa!

08.02.2012

Sufleu de carne cu legume

Preparatele cu carne sunt mai delicioase atunci cand trec printr-un cuptor bine incins ca si acest sufleu de carne cu legume sub crusta de cascaval.Este excelenta si  pentru cei mari si pentru cei mici.
Avem nevoie de:
- 450 gr cartofi
- 450 gr morcovi
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri ulei
- 500 gr carne tocata
- 1 conserva fasole verde (optional)
- rozmarin,tarhon uscat,nucsoara
- sare,piper
- 2 oua
- 150 ml smantana
- 150 ml supa de legume
- 150 gr cascaval razuit
Se decojesc cartofii si morcovii si se taie felii.Se asaza intr-o oala,se sareaza putin si se acopera cu apa rece.Se lasa sa dea un clocot,apoi se fierbe la foc moale cca 15 minute.Se scurg si se lasa sa se raceasca putin.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata.Se adauga carnea tocata si se prajeste amestecand ...
.... pana ce devine sfaramicioasa.
Se incinge cuptorul la 200 C.Se lasa sa se scurga fasolea verde(reteta este cu fasole verde,daca doriti puteti sa puneti,insa eu nu am pus deloc).Se amesteca ouale cu smantana,un sfert de lingurita din nucsoara,tarhon,rozmarin sare si putin piper,apoi si supa de legume.
Intr-o forma de sufleu sau intr-un vas de yena se asaza straturi de cartofi,morcovi,fasole verde daca puneti si carne tocata.
Se toarna deasupra sosul si se coace la cuptor cca 30 minute.
Sufleul se scoate din cuptor si se presara cascaval.Temperatura din cuptor se reduce la 180 C.
Sufleul se rumeneste la cuptor cca 10-20 minute.Se poate servi cu maioneza light deasupra alaturi de diferite muraturi.
Foarte delicioasa si satioasa!

06.02.2012

Snickers cu ciocolata alba


Pentru blat avem nevoie de: 
- 6 albusuri 
- 6 linguri zahar
- 100 gr nuca macinata
- 2 linguri cu varf faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 200 gr ciocolata alba
Pentru crema avem nevoie de: 
- 6 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 250 gr unt
- 2 linguri apa
- 200 gr nuca taiata si prajita
Pentru glazura avem nevoie de:
- 100 gr ciocolata alba
- 50 gr frisca lichida 
- nuca taiata bucatele si prajita
Se bate spuma albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar adaugate treptat.Adaugam treptat nuca macinata,faina si praful de copt.Se amesteca cu o lingura de lemn.
Compozitia se toarna intr-o tava (tava mea are 22/35) tapetata cu hartie de copt.O dam la cuptor la foc mediu pentru 20 minute.Radem ciocolata alba pe razatoarea mare.
Dupa ce s-a copt, presaram imediat peste blat ciocolata razuita si o lasam la racit.
Intre timp pregatim crema.Prajim nuca taiata marunt (sa o taiati mai marunt de cum am facut eu si sa aveti grija sa nu se arda cum am patit eu):D.
Amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar (eu l-am pudrat) pana devine spuma.
Se caramelizeaza zaharul ramas(3 linguri) se stinge cu apa apoi adaugam untul.
Se fierbe crema la foc mic timp de 2 minute dupa care se adauga galbenusurile spuma amestecand continuu (aveti grija ca se arde usor,deci amestecati continuu!!!) pana isi schimba culoarea -din galben intr-un galben mai inchis.Cam asa trebuie sa arate.
Adaugam si nuca prajita si o mai lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca apoi se pune peste blatul imbibat cu ciocolata.
Se da prajitura la rece pentru 2 ore.Se poate servi ca atare...
.... sau se orneaza cu ciocolata alba topita amestecata cu frisca lichida,iar deasupra se presara nuca maruntita.
Pofta buna!
Sursa:Laura S.

Premiu de la DiaMar si Nely



Acest premiu l-am primit cu multa bucurie in suflet de la DiaMar si Nely carora le multumesc tare mult si totodata le cer scuze pentru intarziere.
Acest premiu a venit impachetat cu cateva intrebari si reguli pe care eu trebuie sa le respect.
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul
.
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu
.
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu
.
Regula numarul 1 a fost indeplinita asa ca voi trece la urmaroarea intrebare.

Regula 2.
1. Care este produsul de machiaj preferat ?
   - Nu folosesc nici un fel de produs din gama machiaj.
 2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011 ?
   - Nu am un trend preferat,ma imbrac cu ce ma simt bine si care cred eu ca imi sta bine. 
3. Care este desertul tau preferat ?
   - Aici la capitolul ,,deserturi'' este tare greu de raspuns.Am mai multe deserturi preferate dar cel mai mult imi place inghetata apoi prajiturile cu visine,tiramisu,ciocolata etc ...
 4. Culoarea preferata ?
  - Rozul si movul imi place foarte mult.
 5. Care este prenumele tau?
  - Camelia.
 6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o ?
7. Pisici sau caini ?
  - Caini. 

Regula 3.
  Mi se cere sa spun ceva despre mine ce nu am mai spus nimanui pe blog.
  - Sunt o fire caruia ii place curatenia si nu suport mizeria. 

Regula 4.
   La randul meu si eu trebuie sa premiez cateva bloguri.
   Le daruiesc cu mare drag acest premiu:
Si nu numai lor ci tuturor celor din lista mea si celor care imi viziteaza blogul.
Un premiu special il dedic unei persoane dragi mie adica Nely caruia nu-i puteam intoarce acelasi premiu.Iti multumesc din suflet Nely si pentru ajutor.

  Va doresc o saptamana binecuvantata!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *